GOVORILO SE O ĐOKOVIĆU! Premijer ponovo potkačio Novaka!
EPA

- To je u potpunosti pitanje za federalnu vladu - bio je Endrjuzov prvi odgovor na pitanje o Đokovićevom trenutnom statusu.

Endrjuz je istakao da ne želi mnogo da govori o procesu.

- Da, mislim to. Pitanje ko ulazi u zemlju i njihov status vakcinacije nije pitanje za vladu države Viktorija. To radi Komonvelt, ovo je vrlo aktivan proces, bila je odluka suda juče. Da li će na to biti žalbi, da li će ministar imigracija iskoristiti njegovo pravo, to je na njemu da odluči. Ovo je aktivan proces i zato neću da govorim detaljnije na tu temu. Nismo pokušavali da nagovorimo vladu Komonvelta da pusti nekoga u zemlju, čak naprotiv.

ON JE SIGURAN! Pojavio se novi dokaz - Nole uveren da će igrati Australijan open!

On je dodao i dalje misli da ne bi trebalo da u zemlju ulaze ljudi koji nisu dvostruko vakcinisani.

- Kada smo ranije govorili o izuzećima, sećate se da je ministar Houk rekao je njegovo očekivanje da ako niste dvostruko vakcinisani, nećete ući u zemlju. Nevažno da li igrate tenis ili radite bilo šta drugo. Ispostavilo se da to nije bila njihova pozicija na kraju i da su dopuštali ljudima koji nisu dvostruko vakcinisani da uđu u zemlju. Ostajem pri stavu na pitanje da li bismo pitali vladu Australije da izuzme određene ljude od obaveze da budu vakcinisani. Odgovor je - ne! To je tad bio odgovor, to je i sada odgovor.

KONAČNO SE DESILO! ATP Izdao saopštenje povodom slučaja Novaka Đokovića!

Na kraju je ponovo bio upitan o Đokoviću i Australijan openu, a Endrjuz je istakao veličinu tog turnira i činjenicu da konačna odluka još nije doneta.

- Mislim da je ovaj turnir mnogo veći od jedne osobe i Rafa (Nadal) i još neki su jasno rekli koji je njihov stav. Ovo je grend slem, ovo je najveća stvar u prvoj četvrtini godine svake godine. On treba da donese odluku oslobođen bilo kakvih pritisaka. Ovo nisu pitanja za mene. Imamo mnogo stvari koje treba da radimo, a izdavanje viza nije jedna od odgovornosti koja je na meni. O tome popričajte sa Aleksom Houkom - rekao je Danijel Endrjuz, premijer države Viktorija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
beba

11.01.2022 05:40

Djubrad jedna.Rafa je rekao? Ko je Rafa! Usao im je vakcinisan i pozitivan?