NADALU UGROŽENA KARIJERA Zbog ovoga bi mogao da propusti Rolan Garos, poznati svi detalji Rafine misteriozne bolesti
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Rafael Nadal je doživeo šokantan poraz u trećem kolu mastersa u Rimu od Kanađanina Denisa Šapovalova. Međutim, ono što njegove navijače brine više od samog poraza, jesu problemi sa povredom sa kojom se suočio u trećem setu.

Rafa je odigrao furiozan prvi set i dobio ga 6:1, drugi je izgubio posle velike borbe 7:5, da bi se onda u trećem ugasio i Šapovalov mu je prepustio tek dva gema.

Bilo je primetno da Nadala nešto muči i da nije u stanju da pruži maksimum. Na neke loptice čak nije ni pokušavao da krene, što se njemu retko dešava.

Bol sa kojim živi celog života

Nadal je nakon meča izjavio kako je ponovo osetio jak bol u stopalu. To je povreda koja ga muči tokom cele karijere.

NADALU UGROŽENA KARIJERA Zbog ovoga bi mogao da propusti Rolan Garos, poznati svi detalji Rafine misteriozne bolesti

EPA-EFE/Juanjo Martin

 

- Nisam se povredio. Ja sam igrač koji živi s povredom. Nije ništa novo, to je već tu. Nažalost, teško mi je od dana do dana, da budem iskren. Čak i ovako, pokušavam naporno. Naravno, teško mi je ponekad da prihvatim situaciju. Može da bude frustrirajuće to što mnogih dana ne mogu da treniram na pravi način. Danas je sredinom drugog seta počelo, posle nisam mogao da igram kako treba - rekao je Nadal.

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI Britanci traže da se Đokoviću zabrani učešće na Vimbldonu, a razlog je samo jedan (FOTO)

Novinari su pitali Nadala da li bol dolazi nasumično ili posle nekog pokreta.

Ne, ne dolazi. Tu je sve vreme. Nekad više, nekad manje. Danas je bilo ludo. Ne znam, voleo bih da govorim o drugim stvarima, o tenisu, ali danas je tako kako je. Ne znam šta će biti za nedelju dana. Danas mi je bilo teško, čak iako imam iskustva s takvim stvarima. Počeo sam sjajno sezonu, povredio rebro, sada je teško sa stopalom… Teško mi je da treniram kako treba u nekoliko uzastopnih dana. Najteže mi je što sam osećao da krećem bolje da igram, počeo sam ovaj meč dobro, i trening i zagrevanje su bili bolji. Tužan sam zbog toga. Moram da prihvatim situaciju i da se borim. Ne mogu više da vam kažem - poručio je španski teniser.

Operacija nije rešenje

Nije reč o klasičnoj povredi, već o Miler-Vajsovom sindromu.

Cenjeni francuski rotoped Žilber Versije opisao je o kakvoj se bolesti radi.

- Ova bolest je urođena, pogađa ljude koji imaju problema sa stopalima. Kost odumira jer gubi vaskularnost, krv ne cirkuliše kroz nju. Ovaj proces nije brz, ali vremenom dolazi do degradacije. Ovo je problem koji se više sreće kod žena u pedesetim godinama, nego kod mladih - rekao je Versije.

NOVAKU JE JAKO VAŽNO DA POBEDI KANAĐANINA Evo zašto Đoković mora da trijumfuje protiv Ože-Alijasima

Hitna oeracija neće rešiti problem.

- Moguće je operisati, ali to je opcija samo za teže slučajeve, kad ne može da se hoda i kad su bolovi ekstremni. Do toga Nadal još uvek srećom nije stigao. Ako se odluči za operaciju, nakon toga ne bi mogao da trči, već samo da hoda. Druge hirurške opcije takođe nisu kompatibilne sa bavljenjem sportom - dodao je Versije.

Nastup na Rolan Garosu doveden u pitanje

Do Rolan Garosa je ostalo još manje od deset dana i veliko je pitanje hoće li Španac biti spreman za omiljeni turnir.

Odigrao je veoma mali broj mečeva, na mastersu u Madridu izgubio u četvrtfinalu od Karlosa Alkaraza, a u Rimu ga je već u trećem kolu zaustavio Denis Šapovalov.

Pre toga je imao povredu rebara zbog koje je pauzirao više od mesec dana. Na sve to nadovezali su se i novi stari problemi sa stopalom.

 

 

Nadal je Rolan Garos osvajao rekordnih 13 puta i nije tajna da često sezonu podredi upravo tom turniru.

Nakon svega što se dogodilo u Rimu, mnogi su počeli da spekulišu da Španca nećemo gledati u Parizu.

Neki čak idu toliko daleko da govore kako je Rafi ugrožena karijera. Ima 36 godina, sve češće ga muče povrede, pa takve sumnje nisu bez osnova.

Rafa je prošle godine na Rolan Garosu poražen u polufinalu od Novaka Đokovića koji je kasnije osvojio turnir.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran

13.05.2022 12:44

Nisam nesto video tu bol u taj breku. Da je pobedio ne bi bilo bola. Ajde bre.