DOPING AFERA TRESE POPULARNI SPORT Teniserke pobesnele, mračni plan na kraju nije uspeo
EPA/ JASON O'BRIEN

Teniski svet je pre nekoliko dana pogodio potencijalni skandal, pošto je objavljen tekst u kojem se navodi da Međunarodna teniska federacija (ITF) dopušta teniserima i teniserkama da sami biraju vreme dopingtestiranja.

Britanski "Dejli Mejl" je naveo da teniseri i teniserke imaju mnogo manje testiranja nego što se to navodi u zvaničnim knjigama ITF-a.

SVAKO SVOGA KONJA HVALI Za njega je Nadal prvi favorit na Vimbldonu, a gde je Đoković?

Sve ovo nateralo je teniserke da reaguju.

- Ovo je opasno pogrešno protumačeno. Taj 'doping test' koji smo mogli da 'zakažemo' u Majamiju je bilo prikupljanje pasoša krvi, koji predsatvlja uzorke krvi svih sportista koje im dajemo svake godine, kako bi NENAJAVLJENi doping testovi mogli da se uporede sa tim uzorkom i da se tim putem istraže abnormalnosti - navela je Andrea Petković.

PANIKA U RAFINOM TIMU Nadal se pojavio na treningu, a jedna stvar ozbiljno ga je zabrinula (FOTO)

Nedugo zatim objašnjenju se pridružila i Amerikanka.

"Oni koriste 'zakazane' pasoše krvi kao osnovu na osnovu koje testiraju druge uzorke u budućnosti. Probudili su me u 6.30 ujutru bukvalno pre tri dana za nenajavljeni doping test. Ne širite ovo lažno s**nje" - rekla je Medison Kiz.

Novinar Janik Šnajder, koji je radio na pomenutom istraživanju "Dejli Mejla", naveo je da je ITF u jednom trenutku razmatrao da suspendijue nekog "visokorangiranog igrača", ali da ništa od toga na kraju nije bilo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading