LOŠE VESTI ZA NOVAKA Oglasio se ATP, njihova odluka se neće dopasti Đokoviću
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Kina je zimus organizovala Zimske olimpijske igre, ali su gotovo svi ostali sportski događaji međunarodnog karaktera od tada ili otkazani ili odloženi.

-Ovo je već treća godina da se otkazuje jesenji deo ATP Tura u Kini, turnira koji se održavaju u septembru i oktobru. Poslednji put su održani 2019. godine, pre pandemije - stoji u saopštenju ATP. 

Kina je na dan 20. jula prijavila 228.180 slučajeva zaraze koronavirusom.

Iako su brojke male prema globalnim standardima, Kina se drži "nulte politike" u pandemiji, dok su druge zemlje ublažile mere.

FANOVI SU JEDVA ČEKALI Ana Ivanović ponovo jednom objavom oduševila sve pratioce na društvenim mrežama

Masters u Šangaju je trebalo da bude na programu od 9. do 16. oktobra, start turnir u Čengduu i Žuhaju bio je zakazan za 26. septembar, a onaj u Pekingu trebalo je da se održi od 3. do 9. oktobra.

-Kao globalni sport nastavljamo da pratimo uticaj pandemije. Otkazivanje turnira je nesrećna stvar, želimo svim ljubiteljima tenisa i organizatorima turnira sve najbolje. Istovremeno, orhabrujuće je videti da sve više gradova želi da organizuje turnire", rekao je prvi čovek ATP, Andrea Gaudenci.

Umesto takmičenja u Kini održaće se turniri u San Dijegu, Seulu, Tel Avivu, Firenci, Hihonu i Napulju i to u periodu od 19. septembra i 23. oktobra. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Misa

22.07.2022 06:21

Ne mozete mu nista to je Novak. Slepci obicni .