DUPLA SENZACIJA U MADRIDU Rusi prošli katastrofalno: Ispali Medvedev i Rubljov (VIDEO)
Foto: AP/AP Photo/Radivoje Pavicic

I to pošto je izgubio od kvalifikanta Aslana Karaceva sa 7:6 (1), 6:4. 

Medvedev je bio postavljen za drugog nosioca na turniru. Posle jubilarne 300. pobede u karijeri u ponedeljak, Rus je u utorak završio takmičenje.

Bolji od njega, posle sat i 38 minuta igre, bio je njegov sunarodnik Aslan Karacev. Trenutno 121. igrač sveta je kroz kvalifikacije došao do glavnog žreba i sada će prvi put u karijeri igrati četvrtfinale nekog masters turnira.

Karacev je ostvario treću pobedu nad Top 3 igračem – sve je zabeležio na šljaci. Naredni protivnik biće mu bolji iz duela Fric – Džang. 

Karen Hačanov je savladao dobrog prijatelja i dubl partnera Andreja Rubljova sa 7:6(8), 6:4 u četvrtom kolu Madrida.

PORODIČNA DRAMA NIKA KIRJOSA Napadač uperio pištolj u majku tenisera, pa ukrao luksuzan automobil (VIDEO)

Za 12. tenisera sveta ovo je bila prva pobeda nad Top 10 igračem na šljaci još od 2019. godine.

- Uvek je teško kada igramo jedan protiv drugog, jer se posle toliko godina zajedničkih treninga savršeno poznajemo. Bude i malo nervoze. Dobri smo prijatelji, ali na terenu smo rivali – rekao je Karen.

Hačanov je spasao jedinu brejk loptu sa kojom se suočio i osvojio 80 procenata (35/44) poena kada je pogađao prvi servis, pa sada vodi sa 3-2 u međusobnim duelima sa Rubljovim. 

Na ovaj način mu se revanširao za poraz u Monte Karlu, gde je Andrej podigao svoju prvu masters titulu. Sada ga čeka duel sa pobednikom meča Alkaras – Zverev.

Iz kvalifikacija je do četvrtfinala došao i Danijel Altmajer. Nemački teniser je bio ubedljiv protiv Đaumea Munara i slavio je sa 6:3, 6:0. Njegov rival će biti bolji iz meča Ćorić – Davidovič Fokina.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading