KO JE NOVAKOVA PRVA PREPREKA NA ROLAN GAROSU? Srbin koji igra pod zastavom Amerike, Đoković ga zvao da dođe u zemlju svojih korena
Foto: Profimedia/Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u prvom kolu Rolan Garosa igra protiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića.

Kovačević, koji nije poznat široj teniskoj javnosti, trenutno je 114. teniser sveta i ima 24 godine.

Visok je 183 centimetra, desnoruk je i igra jednoručni bekhend, a najbolji rejking imao je u martu ove godine kada je bio 107. na ATP listi.

U karijeri je osvojio titule na čelendžerima u Klivlendu i Vaku ove godine, a tenis je igrao i na Univerzitetu Ilinois, gde je diplomirao finasije 2021. godine.

Rođen i odrastao u Njujorku, gde je kao četvorogodišnjak počeo da igra tenis u Central Parku sa roditeljima Milanom i Milankom, koji su nekadašnji profesionalni stonoteniseri iz bivše Jugoslavije.

Kovačevićev otac Milan je Srbin, a majka Milanka je poreklom iz Bosne. Kada je Aleks bio mlađi, porodica je jednom godišnje putovala u Srbiju.

 

 

Kada je Kovačević sreo Đokovića na US Openu prošle godine, porazgovarao je sa 22-strukim grend slem šampionom na srpskom.

- U meču poslednjeg kola kvalifikacija protiv Trungelitija imao sam sedam ili osam meč lopti. Bio je to jedan od najgorih poraza koje sam ikada doživeo. Sutradan, kada sam bio u teretani, Novak mi je rekao da je čuo za moj meč i pitao me da li želim da mu se pridružim fitnesu. Bio sam šokiran. Tada je pokušavao da dođe do kalendarskog grend slema i nije morao da mi posveti svoje vreme. Bilo je to neverovatno iskustvo. Na kraju mi je Novak rekao da imam svetlu budućnost i da treba da treniram sa njim u Srbiji – otkrio je na kraju Aleks.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading