rolan garos
Foto: EPA

Verovatno najlepši teniski par ove generacije, na Rolan Garosu je otkrio svoju romansu.

– Nikada ni sa kim nisam osetio takvu povezanost – priča Grk u jednom intervjuu u Haleu.- Uvek sam bio zainteresovaniji za nečiji mozak nego za bilo šta drugo. Jasno je da među nama postoji veliko privlačenje, ali ponekad se radi o konekciji između duša. Zaljubiti se u nečiji mozak.

Badosa je desetak meseci starija, a slaganje među njima fantastično.

– Kao da delimo isti identitet – nastavlja Grk.- Imamo isti stil života, iste želje, iste strasti, iste ambicije. Sve je isto. Predivno je biti deo toga i živeti tako svakog dana. 

Međutim, na terenu ne ide tako idealno. Cicipas je juče eliminisan u Haleu u drugom kolu protiv Čileanca Đarija, 28. na svetu. Kada se tome doda da je prošle nedelje poražen već u prvoj meču u Štutgartu od francuskog veterana Gaskea, a da ga je na Rolan Garosu deklasirao Karlos Alkaras, jasno je nešto škripi. 

Mnogi već dugo smatraju da je Cicipasu potreban kvalitetniji trener od njegovog oca Apostolosa, ali on se ne slaže.

– Moj tata je najbolji trener koga mogu da imam – uporan je.- Još kada sam imao 12 godina, prestao je da radi da bi bio sa mnom. Od tada neprestano napredujemo. Nije on neko ko je preko noći odlučio da postane trener. Ima znanje, radio je sa profesionalcima pre nego što je počeo sa mnom. Perfektno se uklapamo.

Naravno, neko će primetiti da Apostolos nema ni minimum iskustva iz vrhunskog tenisa kao igrač, da nije slučajno da su Novak Đoković (Beker i Ivanišević), Rodžer Federer (Edberg i Ljubičić), Rafael Nadal (Moja) ili Endi Mari (Lendl), da samo pomenemo one najbolje, radili ili rade sa bivšim velikim asovima.

rolan garos

 

 

SADA JE SVE OTKRIVENO Isplivalo na površinu šta se desilo sa Alkarazom u meču protiv Novaka na Rolan Garosu

Međutim, pita se samo Stefanos, u čijem je stručnom štabu do skoro bio Mark Filipusis (dva gren slem finala), ali ga više nema. Juče je bio na tribinama za vreme duela najbolje grčke teniserke, Marije Sakari, tako da postoji mogućnost saradnje sa njom.

– I dalje smo u kontaktu, ali sam ja zadovoljan sadašnjim stručnim štabom – kaže Cicipas da za Australijanca nema mesta.- Mislim da nije dobro ako imam previše ljudi na turnirima jer to može da stvori haos u mojoj glavi.

Nezadovoljan igrom na prva dva turnira na travi, Grk je odmah zatražio vajld kard za Open Majorke u narednoj nedelji, gde će braniti titulu. Specijalnu pozivnicu je dobio i Feliks Ože-Alijasim kome takođe malo toga polazi za reketom.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.    

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading