Novak Đoković
Foto: EPA/EPA/Neil Hall

Pri rezultatu 7:6,7:6 supervizor meča je odlučio da se treći set ne odigra iako je po lokalnom vremenu bilo 22:40, što znači da bi pod krovom Centralnog terena i pod reflektorima moglo da se igra još jako dugo. 

Od 2009. godine svi mečevi na Vimbldonu moraju da se završavaju do 23:00 po lokalnom vremenu, a razlog za to je lokalna londonska vlada.

Poltiičari zaduženi za lokalna pitanja su pri odobravanju građevinskih i svih ostalih dozvola neophodnih da se Centralni Teren nadogradi i da mu se stavi krov i postave reflektori odlučio da zatraži da se svi mečevi završavaju do 23 časa.

NOLETU NAMERNO SMEŠTAJU? Evo kako je Đoković reagovao na strašnu bruku Vimbldona

- Zatvaranje terena u 23 časa je planirano kako bi se balansiralo sa zahtevima lokalnog stanovništva uz razumevanje veličine internacionalnog teniskog događaja koji se događa u naseljenoj oblasti. Izazovi transporta, konekcije i dovođenja posetilaca svojim kućama sigurno je bilo ključno u donošenju ove odluke - navodi se u saopštenju Vimbldona iz 2018. godine. 

Ipak, sa više od 20 minuta koliko je ostalo do 23 časa, ostaje žal što organizatori nisu dopustili da se igra nastavi. Recimo 2012. je Endiju Mareju dozvoljeno da pobedi Stivena Alambritisa u 23:02 i supervizor tog meča je tada istakao da je "pobedio zdrav razum". 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading