KAKO VIMBLDON POKAZUJE DA NIKO NIJE VEĆA ZVEZDA OD NJEGA Ko jedini uvek može da igra na centralnom terenu?
AP Photo/Alastair Grant

Vimbldon slovi za najtradicionalniji turnir na svetu, a Centralni teren je mesto na kojem svaki teniser sanja da zaigra.

Prošle godine Centralni teren trećeg grend slema u sezoni proslavio je pun vek otkada je na njemu odigran prvi meč.

Stogodišnjica je obeležena posebnom svečanošću, kada je organizovan defile brojnih britanskih šampiona i šampionki u singlu, od Freda Perija, Ene Džons, Virdžinije Vejd, do Endija Mareja.

Za Vimbldon niko nije zvezda

Ipak, Centralni teren nije zagarantovan nikom, pa čak ni prvom teniseru sveta. Privilegovanih na Vimbldonu nema!

Često su u prošlosti čak i Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, pa i miljenik Britanaca Endi Marej morali da igraju na terenu broj jedan, ma koliko im to teško padalo. 

Rodžer i Novak

EPA-EFE/ANDY RAIN

 

 

Odlične primere imamo i ove godine. Recimo prvi reket sveta Karlos Alkaraz je svoj meč prvog kola morao da igra na terenu broj jedan.

Takođe, postajala je bojazan da zbog kiše dodatno dođe do problema koji su mogli da naštete i Novaku Đokoviću.

Alkaraz u trećem kolu Vimbldona

EPA-EFE/NEIL HALL

 

 

Novak Đoković saznao je u subotu popodne da će njegov meč osmine finala protiv Huberta Hurkača (Poljska) da bude treći na Centralnom terenu. Nedugo posle toga morao je ponovo da razmišlja o rasporedu i da se nada da organizatori Vimbldona neće da mu naprave problem sa duelom Grigora Dimitrova (Bugarska) i Frensisa Tijafoa (SAD).

Meč je prekinut zbog kiše u momentu kada je Bugarin imao prednost - 6:2, 6:3, 1:2. Bio je to ujedno i jedini duel koji je pomeren na nedelju, pa je tako i Srbin morao da prati situaciju kako bi se izbegli dodatni problemi. Srećom, odluka je doneta da se okršaj bugarskog i američkog igrača igra na terenu broj 2 odmah posle meča dve Čehinje, Markete Vondrušove i Marije Bouzkove. 

Organizatori su za meč trećeg kola Novaka i Vavrinke napravili velike probleme pošto su duel Endija Mareja (Velika Britanija) i Stefanosa Cicipasa (Grčka) prebacili baš na Centralni teren pošto je taj duel prekinut zbog ograničenja koje tamo vladaju, pa je tako srpski as morao da gleda i na sat protiv Švajcarca. Plašio se da bi meč mogao da bude odložen zbog pravila da svi mečevi moraju da budu završeni do 23 časa po lokalnom, odnosno do ponoći po srpskom vremenu.

Novakova ljubavna afera sa Centralnim terenom

Zanimljiva je i veza koju imaju Novak Đoković i Centralni teren.

Naime, Novak na najvećem terenu Vimbldona nije izgubio punih deset godina! Poslednji put je to bilo u finalu od Endija Mareja 2013. godine!

Novak Đoković

EPA-EFE/TOLGA AKMEN

 

 

Tako se Đoković našalio da je u ljubavnoj vezi sa Centralnim terenom nakon pobede nad Hubertom Hurkačem.

- Samo na dobar način! Osećam sjajnu konkekciju sa terenom. Svaki meč koji sam dobio, osećam se još komfornije, sa više samopouzdanja, tako da se nadam da će ta ljubavna afera da se nastavi još dugo vremena - rekao je Đoković.

Ono što je sigurno, Novak će sve mečeve ove godine odigrati na Centralnom terenu, što je svakako dobar znak za njegove navijače.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading