Novak Đoković
Foto: EPA/EPA/TOLGA AKMEN

 

Kad sevne prvi servis u 14.30, svejedno čiji, Siner će ući u istoriju italijanskog tenisa - kao prvi polufinalista grend slema pre napunjene 22. godine. I za danas mu je dosta jer preko mreže zna (se) ko je - tata Vimbldona.

Novak Đoković

Profimedia

 

Polufinale Vimbldona

Siner (ITA) - Đoković (SRB)                  14.30
Alkaraz (ŠPA) - Medvedev (RUS)         ne pre 16.30

Nasuprot momku koji je prvi put uopšte među četiri najbolja na jednom GS turniru je, znamo, vlasnik sedam londonskih kruna, četiri uzastopne. Mnogo toga je na strani Novaka Đokovića, sem godina, ali samo nominalno, jer i one su prednost, dabome. Godine donose iskustvo, demonstrirano, sećamo se, i lane na istom mestu kad je Siner imao 2:0 u setovima u četvrtfinalnom okršaju i nije pobedio.

- Sudeći prema rezultatima koje ovde postižem, da sam osvojio prethodna četiri izdanja, sebe smatram favoritom - reče Nole odmah pošto je izborio 12. polufinale Vimbldona, ukupno 46. na najvećim turnirima, čime je izjednačio rekord Rodžera Federera.

Novak Đoković i Janik Siner

EPA/Ettore Ferrari

 

Đoković - Siner 2:0

2021. Monte Karlo, 1. kolo
6:4, 6:2
2022. Vimbldon, četvrtfinale
5.7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2

Ako neko, zapravo, zna kako igra Đoković, to je upravo Siner. Često su trenirali zajedno, i u Monte Karlu gde je Srbin dugo živeo, a i pred mnoge turnire. I na ovom Vimbldonu prvi Noletov trening bio je sa Janikom, koga je u zvaničnim mečevima oba puta savladao.

Novak Đoković i Andrej Rubljov

AP/Kirsty Wigglesworth

 

Osvajač 23 najveće titule je, jasno, i na kladionicama veliki favorit da uđe u petu u nizu bitku za trofej Vimbldona. Uostalom, kad pobedi Rusa u četvrtfinalu grend slema ove godine, onda ga i osvoji. Beše tako na Australijan openu (Rubljov, 6:1, 6:2, 6:4), beše tako na Rolan Garosu (Hačanov, 4:6, 7:6, 6:2, 6:4), a i sad je pao Rubljov (4:6, 6:1, 6:4, 6:3)...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading