Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: AP/Tanjug/Ap

Felisijano Lopez, koji se pre dva meseca povukao sa ATP tura, u intervjuu koji je dao za "CLAY" istakao je da je rivalstvo između Rodžera Federera i Rafaela Nadala najviše inspirisalo ljude širom sveta.

- Mnogo se govori o tome ko je najbolji u istoriji. Jedno su titule, a drugo je razmatrati ko je bolji na osnovu toga koje emocije je igrač doneo, šta su ljudi iskusili gledajući ga na televiziji ili kako je inspirisao buduće generacije. Teško je prevazići ono što su Federer i Nadal uradili za tenis, bilo je to neverovatno rivalstvo koje je inspirisalo najveći broj ljudi. To je jedna stvar. Druga su brojevi, titule, nedelje na mestu broj jedan - rekao je 41-godišnji Španac.

MORATE DA PITATE NOVAKA ŠTA MU TO ZNAČI Slavni teniser progovorio o Đokovićevim

Tanjug/Ap

 

 

Na pitanje da li Novak Đoković nekada igra igre sa protivnicima na mentalnom planu, da koristi konferencije za medije da uđe u glavu protivnicima, Lopez je odgovorio: 

- Morate da pitate Novaka. Naslovi budu dobri, ali ja verujem u ono što se dešava na terenu, ne verujem da takve stvari mogu da utiču. Đoković je mnogo doprineo tenisu. Lično, uvek se ponašao prema meni s mnogo poštovanja. 

Lopez je prokomentarisao i finale Vimbldona, u kojem je Alkaraz pobedio Đokovića u pet setova. 

- Spektakularan meč. Veoma je teško reći da je počela nova era, ali vrlo je veliki korak u Alkarazovoj karijeri pobediti Noleta u finalu Vimbldona. Karlos i Nole su dvojica ubedljivo najboljih trenutno. Videćemo kako će se godina završiti, ali mislim da će Alkaraz dominirati Turom kada se Nole povuče - zaključuje nekada 12. teniser sveta i osvajač sedam ATP titula.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading