POGLED SA VRHA TENISKOG OLIMPA Najemotivniji trenuci u karijeri Novaka Đokovića na koje je cela Srbija ponosna (FOTO)
Foto: EPA/EPA/JOEL CARRETT

Karijera Novaka Đokovića traje već 20 godina! 

Nole je profesionalnim tenisom počeo da se bavi sada već davne 2003. godine, a blistava karijera se ne nazire kraju. 

Đoković je i dalje u teniskom vrhu i konkurent je mlađoj gardi poput Karlosa Alkaraza koji je sa pravom novi svetski broj jedan. 

Kada se osvrnemo na karijeru Novaka, tu se izdvaja mnogo momenata i emotivnih trenutaka koje ćemo mi kao i Đoković, pamtiti čitav život i kada Srbin "okači reket o klin". 

Ovo su neki od njih: 

Titula na Australijan Openu 2008. godine - Novakova prva u karijeri kada je pobedio Žoa Vilfreda Congu u finalu sa 3:1 u setovima: 

Novak Đoković

EPA/MIKE F. ALQUINTO

 

Pamtiće se i ova poslednja titula na grend slemu u Melburnu kada je Novak u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa 2023. godine i izjednačio se po broju grend slemova sa Rafaelom Nadalom na 22. Trofej je još slađi jer je Novaku prethodne 2022. godine bilo zabranjeno da učestvuje na turniru i deportovan je jer se nije vakcinisao protiv korona virusa. Đoković je izjavio da mu je to najdraža titula. 

POGLED SA VRHA TENISKOG OLIMPA Najemotivniji trenuci u karijeri Novaka Đokovića na koje je cela Srbija ponosna (FOTO)

AP/Andy Brownbill

 

Takođe, vredno je napomenuti i Rolan Garos, gde je Novak posle niza poraza u finalima konačno uspeo da trijumfuje i podigne trofej "Kup musketara" namenjen šampionu Bulonjske šume. To je uradio 2016. godine kada je pobedio Endija Mareja i osvojio svoj prvi "Frenč Open", ali je vredna i ova poslednja titula iz Pariza 2023. godine kojom je Novak zvanično postao najveći ikada osvojivši svoj 23. grend slem trofej. 

Novak Đoković sa Srbima u Parizu

AP/Aurelien Morissard

 
Novak Đoković

EPA/Caroline Blumberg

 

Svakako momenat koji će se pamtiti je onaj iz sada već čuvenog finala Vimbldona 2019. godine kada je Nole u petom setu gubio 8:7 i Federer je na svoj servis imao 40:15, a sve ostalo je istorija...Novak je u taj-brejku na 12:12 pobedio sa 7:3 i tako bukvalno rasplakao čitav Centralni stadion koji je navijao za svog miljenika Rodžera. 

Novak Đoković

EPA-EFE/NIC BOTHMA

 
Novak Đoković

EPA-EFE/WILL OLIVER

 

Svi se nadamo da bi Novak mogao da kruniše blistavu karijeru jednom zlatnom medaljom na predstojećim Olimpijskim Igrama u Parizu naredne godine, ali, i dalje se pamti ona čuvena bronza iz Pekinga 2008. kada je u finalu Đoković pobedio Amerikanca Džejmsa Blejka. 

Novak Đoković

EPA/SRDJAN SUKI

 

Nekako je upečatljiva ostala i ona titula u Dejvis kupu kada je Srbija u "Beogradskoj areni" postala svetski prvak pobedivši Francusku sa 3:2 u pobedama, te čuvene 2010. godine. 

Novak Đoković

EPA/SRDJAN SUKI

 

Ali, dobre rezultate, Nole je krunisao tom prvom titulom na Vimbldonu 2011. godine, kada je podigao prvi trofej u Londonu, pobedivši Rafaela Nadala u finalu sa 3:1 i tako postao prvi teniser sveta po prvi put u svojoj karijeri! 

Novak Đoković

EPA/KERIM OKTEN

 

Tu je takođe i prva masters titula 2007. godine u Montrealu. Novak je u četvrtfinalu, polufinalu i finalu dobio trećeg, drugog i prvog igrača sveta, tačnije Endija Rodika, Rafaela Nadal i Rodžera Federera i već tada pokazao da će biti veliki problem Rafi i Rodžeru. 

Novak Đoković

EPA/ANDRE PICHETTE

 
Novak Đoković

EPA/ANDRE PICHETTE

 

Posebno je slatka i ona titula sa US Opena 2015. godine, tada Novakova druga u Njujorku, kada je pobedio Rodžera Federera u finalu. Nole je igrao sam protiv svih, protiv gotovo 22.000 navijača na "Artur Ešu" koji su čekali novu, rekordnu tada 18. grend slem titulu za Švajcarca, ali ih je Đoković razočarao po ko zna koji put i sa 3:1 osvojio svoj 10. grend slem. 

Novak Đoković

EPA/John G. Mabanglo

 

Ovo su samo neki od Novakovih podviga u karijeri, bilo ih je naravno još mnogo, a Đokovićevi navijači do Srbinove penzije očekuju da se neki od njih ponovo ostvare, a u to nemamo nikakvu sumnju.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading