Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: AP/Tanjug/Ap

Srpski teniser je jurio osmi trofej u Londonu, 24. grend slem u karijeri, ali ga je u finalu pobedio Španac i postao prvi teniser koji je naneo poraz Novaku Đokoviću na Vimbldonu od 2017. godine. Godinama je naš as bio nepobediv u Londonu, ali je skoro 16 godina mlađi rival zaustavio drugog tenisera sveta. 

Nije malo onih koji misle da je Srbin poklekao zbog pritiska, jurio je osmi trofej, imao šansu da se izjednači sa Rodžerom Federerom po broju trofeja na Vimbldonu, ali Maći ima drugo objašnjenje.

PLASTIČNA ATRAKCIJA Fudbaleri nasrću na silikone

- On je definitivno čovek, ali nije izgubio zbog pritiska, Alkarazov "efeket" ga je pogodio. Karlos je odigrao nekoliko sjajnih odbrana tokom nadigravanja u tom meču, vratio je neke lopte koje drugi igrači na "turu" ne bi mogli. Kvalitetom parira kvalitetu, on je pogađao ono što drugi ne mogu. I Novak je rekao da nikada nije igrao protiv nekoga kao što je Alkaraz - rekao je Maći.

Iskusni stručnjak tek očekuje sjajne mečeve Đokovića i Alkaraza. 

Novak i Karlos bi mogli da vode borbu za novi trofej već na Ju-Es openu. Španac brani trofej u Njujorku, dok srpski as želi 24. grend slem u karijeri.

Naš teniser je ove godine već osvojio dva velika trofeja: Australijan open i  Rolan Garos, a u Ameriku se vraća posle pauze, prošle godine nije igrao jer mu Amerikanci nisu dozvolili da uđe u zemlju jer nije vakcinisan protiv korone. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading