Laslo Đere
Foto: EPA/EPA-EFE/WILL OLIVER

Plasirao se u 4. kolo gde će u nedelju igrati posle Borne Goja. 

Nakon duela u kojem je bio ravnopravan, a u većini meča i bolji teniser na terenu, Laslo Đere je novinarima iz Srbije rekao:


- Znao sam da mogu da igram dobro, sigurno će mi nešto znači za budućnost, ali da li će biti neka prekretnica ili ne, to ne znam. Generalno sam igrao dobro u poslednje vreme, dobro sam igrao, čak ni u trećem i četvrtom setu nisam igrao toliko loše. Malo mi je pala energija, ali teško je sada - dao sam sve od sebe. On je pokazao zašto je najbolji svih vremena. 

NOVAK SA IVICE PROVALIJE DO OSMINE FINALA US OPENA Đoković posle velikog preokreta slavio u srpskom derbiju i zakazao okršaj sa Hrvatom

Na pitanje da li je osećao pritisak na početku trećeg seta kada je imao konce u svojim rukama, Đere je istakao:

- Nisam stavljao na sebe neki pritisak, nisam ni u mislima počeo previše da lutam, nešto minimalno, ali sada kad vratim film imam osećaj da sam krenuo agresivnije u trećem i četvrtom setu. To je izgleda njemu više odgovaralo i on je malo promenio taktiku, češće je igrao bekhend paralelu. Tek na kraju petog seta, poslednjih nekoliko gemova, sam malo smanjio brzinu loptice i to kao da je davalo više rezultata nego udaranje i napadanje, u tome je najbolji na svetu. Nebitno, pošto sam malo fizički pao, pokušao sam malo ranije da završim poene, a to je jako teško protiv njega. 

Na pitanje u kojem trenutku je osetio da je Novak prelomio na svoju stranu, Đere je rekao:

- Nekako smo obojica onako pažljivo ušli u meč i to je meni više odgovaralo, on je posle podigao nivo njegove igre, ali generalno je dinamika bila potpuno drugačija u trećem, četvrtom i prvom delu petog seta. Ja sam udarao, on je koristio brzinu mojih loptica i nekako smo ušli u tempo igru u kojoj je on najjači. Možda je trebalo da nastavim za nijansu pasivnije. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading