Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/JUSTIN LANE

Direktor Australijan opena, Kreg Tajli rekao je da bi davanje imena Novak Đoković jednom od stadiona u Melburnu nešto za šta bi se založio.

BRUKA KAKVA SE NE PAMTI Crnogorski političar traži doživotnu suspenziju za Novaka Đokovića, a razlog je samo jedan (FOTO)

IDEMO NA VEČERU Šarapova se prisetila opklade sa Novakom Đokovićem

Naš teniser je deset puta uspeo da trijumfuje na ovom grend slemu što ga sigurno svrstava u legendu ovog turnira.

- Vi ste drugi čovek koji me je to danas pitao. Odluka i imenovanje stadiona nisu moja ili odluka Tenis Australije. Dosta ljudi to ne razume. Za razliku od Vimbldona, Rolan Garosa i US Opena, koji poseduju sve što se nalazi u njihovim kompleksima, naše zgrade poseduje Vlada Viktorije i mi ih iznajmljujemo. Ne posedujemo ih i oni investiraju u njih - kazao je Tajli za podkast "Rok en Rol Tenis".

Iz teniske federacije žele da učine isto po tom pitanju.

- Negde u septembru ili decembru se mi useljavamo, odrađujemo sve što se samog događaja tiče i negde do sredine februara se ponovo iselimo. Onda se tu održavaju koncerti i ostale manifestacije. Tada ni ne vidite stadione i terene. Želimo da imamo nešto naše, jer bi u tom slučaju imali prostora za više teniskih aktivnosti tokom godine - naveo je Tajli, a onda i prokomentarisao i eventualni momenat u kojem bi se desilo da Đoković ima stadion koji je dobio ime po njemu.

- Da, vlasti rade dobar posao kako bi se infrastruktura sinhronizovala, to je veličanstveno. Davanje imena areni bi bila kombinacija koja bi mogla da se dogodi. Svakako bih bio za to da se takva čast ukaže Novaku na neki način, za neverovatna dostignuća u Australiji - zaključio je Tajli.

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mikan

28.09.2023 21:50

Zar ista treba da se zove po imenu coveka koji je svog kera nazvao Tesla?