Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/CJ GUNTHER

Fali mu još samo sedam nedelja da dođe do magičnog broja 400. Da li će uspeti? Ili će na kraju sezone, ipak, predati tron Karlosu Alkarasu? Naredna dva meseca doneće nam odgovor. 

Ispisuje Novak Đoković iz sedmice u sedmicu istoriju. Danas, 2. oktobra, započeo je 393. nedelju na vrhu ATP liste. Podsećamo, niko nije ni blizu bio brojke od 400 nedelja na tronu ATP liste, prvi pratilac Rodžer Federer sakupio je 310 nedelja kao prvi pratilac. 

BIVŠA ŠAMPIONKA VIMBLDONA SVIMA ZAPUŠILA USTA Alkaraz nije Novaku ni do kolena!

Novak Đoković

EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

On ima 11.545 bodova, izgubio je 250 bodova, dok njegov prvi takmac za vrh ATP liste, Karlos Alkaras ima trenutno 8.625 bodova, pošto je 90 bodova dodao uz pobedu nad Lorencom Musetijem u Pekingu. Turnir u Kini je još u toku, Karlos će skupljati bodove i želi strpljivo da se približi Đoković. 

I Srbin i Španac su odmarali prošle sedmice, do Pekinga, kada se aktirivao Karlos. Nole će pauzu nastaviti do kraja oktobra kada ga čeka prvi turnir posle osvajanja US Opena. Igraće na mastersu  u Parizu koji počinje 30. oktobra. Novak je istakao da mu je do kraja 2023. prioritet osvajanje Dejvis kupa, pa će posle mastersa u Parizu, igrati još samo na završnom Mastersu u Torinu, i na kraju, u Malagi, gde će sa reprezentacijom Srbije pokušati da osvoji Salataru.

Sa druge strane, Karlos Alkaras će do kraja godine igrati na pet turnira  - Peking, Šangaj, Bazel, Pariz i Torino. 

Borba za prvo mesto na listi biće uzbudljiva, ali Novaku, kao što je to već rekao, nije prioritet. 

BONUS VIDEO: 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading