Karlos Alkaraz
Foto: EPA/EPA-EFE/EDUARDO LIMA

Mnogo se u Kini govori o uslovima za igru, posebno o lopticama na koje se mnogi igrači žale, misleći da su glavni uzrok povreda.

ALKARAZ OTKRIO RECEPT ZA POBEDU Musetiju nije bilo prijatno

Teže loptice teraju igrače da igraju duge poene, jer im nije lako da pogode viner.

- Čim odigrate par udaraca, nekako postaju veće, postaju velike kao grejpfrut. Moramo da igramo u razmeni po 30 udaraca jer je gotovo nemoguće pogoditi viner. Sa takvim lopticama morate biti na sto odsto svaki put, do krajnjeg poena - rekao je Rus Danil Medvedev.

I Alkaraz se pred meč sa Rudom oglasio na tu temu, istakavši da je promena loptica na turnirima glavni uzrok povreda.

- Primetio sam promenu od prvog treninga ovde u Pekingu. Teško je, ali teniseri moraju da se naviknu. Loptice menjaju na svakom turniru ili na skoro svakom su drugačije loptice. Moramo se navići. Drugačiji je osećaj kada dolaziš na turnir i pitaš se, kakve će biti loptice? Mislim da je to pitanje koje sebi postavlja svaki igrač. Ovde u Kini, posle gem ili dva se promene, postanu drugačije - priznao je Alkaras.

Španac je prokomentarisao šta ga čeka na meču sa Rudom u četvrtfinalu ATP turnira u Pekingu.

- Kasper je odličan igrač, težak protivnik. Moram da odigram najbolje što mogu. Ne smem da mu dozvolim da dominira i oseća se komforno na udarcu, u kretanju. Biće težak meč, ali biće zabavno za igru kao što sam siguran da će i gledaoci uživati - rekao je drugi reket sveta.

 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading