Super divlja svinja
SASTOJCI:
- 700 g mesa od buta divlje svinje
- tri kašike ulja
- dva mlada luka
- dve šargarepe
- so i biber
- dve kašike suvih brusnica
- 100 g svežih kupina
- 1/2 veze peršuna
- 100 g suve slanine
- 1/2 šolje kuvanog pirinča
- limun PAC: glavica crnog luka, 2 čena belog luka, kašicica soli, 1/2 kašičice mlevenog bibera, 1 dl ulja, 1/2 dl sirćeta, svež peršun, 5-6 zrna bibera.
PRIPREMA:
Crni i beli luk dobro usitniti u blenderu. U posudu sipati usitnjeni luk iz blendera i ostale sastojke za pac i promešati. Dobro čekićem istanjiti meso i staviti u pac da odstoji 24 sata. U zagrejanom tiganju na malo ulja propržiti šargarepu i mladi luk isečene na kolutiće i suvu brusnicu, posoliti i pobiberiti. Kada šargarepa malo omekša, dodati kupine, promešati i skloniti sa vatre. Meso izvaditi iz marinade i malo ga osušiti kuhinjskim papirnim ubrusom. Preko mesa rasporediti kuvani pirinač i slaninu, a zatim i nadev od povrća i kupina. Ostaviti malo nadeva za serviranje. Meso urolati i učvrstiti čačkalicom. U tiganju zagrejati malo ulja i dobro ispeći rolat sa svih strana. Kada je meso ispečeno, u tiganj dodati ostatak nadeva i pirinča da se kratko proprži. Rolat služiti topao isečen na kolutove debljine 1,5 cm, serviran sa nadevom i kriškama limuna.