Super divlja svinja
Promo

 

Super divlja svinja

Promo

Super divlja svinja, Foto: Promo

SASTOJCI:

- 700 g mesa od buta divlje svinje

- tri kašike ulja

- dva mlada luka

- dve šargarepe 

- so i biber 

- dve kašike suvih brusnica 

- 100 g svežih kupina 

- 1/2 veze peršuna

- 100 g suve slanine 

- 1/2 šolje kuvanog pirinča 

- limun PAC: glavica crnog luka, 2 čena belog luka, kašicica soli, 1/2 kašičice mlevenog bibera, 1 dl ulja, 1/2 dl sirćeta, svež peršun, 5-6 zrna bibera.

PRIPREMA:

Crni i beli luk dobro usitniti u blenderu. U posudu sipati usitnjeni luk iz blendera i ostale sastojke za pac i promešati. Dobro čekićem istanjiti meso i staviti u pac da odstoji 24 sata. U zagrejanom tiganju na malo ulja propržiti šargarepu i mladi luk isečene na kolutiće i suvu brusnicu, posoliti i pobiberiti. Kada šargarepa malo omekša, dodati kupine, promešati i skloniti sa vatre. Meso izvaditi iz marinade i malo ga osušiti kuhinjskim papirnim ubrusom. Preko mesa rasporediti kuvani pirinač i slaninu, a zatim i nadev od povrća i kupina. Ostaviti malo nadeva za serviranje. Meso urolati i učvrstiti čačkalicom. U tiganju zagrejati malo ulja i dobro ispeći rolat sa svih strana. Kada je meso ispečeno, u tiganj dodati ostatak nadeva i pirinča da se kratko proprži. Rolat služiti topao isečen na kolutove debljine 1,5 cm, serviran sa nadevom i kriškama limuna.