SAD ZABRANILE UVOZ NAFTE IZ RUSIJE Ovo više nije samo rat, sledi promena svega postojećeg u svetu
EPA/JIM LO SCALZO

SAD će zabraniti uvoz svih vrsta energenata iz Rusije.

Odluka je usledila nakon molbi ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog američkim i zapadnim zvaničnicima da prekinu uvoz, što nije bilo urađeno masovnim sankcijama uvedenim Rusiji.

Izvoz energije zadržao je stabilan priliv gotovine u Rusiju uprkos ozbiljnim ograničenjima nametnutim njenom finansijskom sektoru.

Prema tvrdnji tog anonimnog izvora, Bajden bi trebalo da odluku objavi danas.

Bela kuća je saopštila da će Bajden danas najaviti akcije za nastavak pozivanja Rusije na odgovornost za njen ničim izazvan i neopravdani rat protiv Ukrajine.

SAD će delovati same, ali u bliskoj saradnji sa evropskim saveznicima, koji više zavise od ruskih energenata. Prirodni gas iz Rusije čini jednu trećinu evropske potrošnje fosilnog goriva. SAD ne uvoze ruski prirodni gas.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
PRACENJE

08.03.2022 18:07

Sada sve zemlje sveta moraju da prate Ameriku, svaki njen potez, prekrsaj ili bilo sta sto urade protiv nekoga. Svi se dici i traziti sankcije protiv Amerike, jer je napala 50 i vise zemalja. Srbiju bombardovala bez odobrenja UN. Sada je u stopu pratiti i ne dozvoliti joj da bilo kome sta uradi. Njihove spijune isterati iz svih slobodarskih zemalja.

Dzo

08.03.2022 18:31

Boli amere ona stvar,ubacice trecu smenu u irak na pumpe i oni imaju a evropa nek se j....e

GEDŽA

08.03.2022 20:02

Počinje.....marginalizovanje SAD i Engleske ili osveta Nemaca, Francuza, Rusa i Kineza za sva zla koje im je u prethodnih 100 i više godina učinila engleska elita.....što se vidi po mudrom ćutanju Jevreja....

Goran

08.03.2022 20:11

Meni se cini po dosadasnjem desavanju da je Zelenski u stvari predsednik SAD, jer kako drugacije doci do zakljucka kada im upravo on i diktira sta da rade i koje sankcije da se uvedu. On "predlozi", a ovaj matori senilni starac odmah to uradi. Od pocetka do danas su sve sankcije uvedene Rusiji na njegove predloge, osim o zatvaranju vazdusnog prostora i slanje aviona.