UKRAJINSKI ZVANIČNIK TVRDI: Letelica koja je pala u Zagreb nije njihova
Printscreen

On je, takođe, kazao da se očekuje zvanično saopštenje ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova u saradnji sa glavnim stožerom ukrajinske vojske.

Lubkjivski je isto tako zamolio hrvatske partnere da sprovedu istragu kako bi se otkrilo kome letelica pripada i kako se mogla naći iznad Zagreba, te pasti u taj grad.


Hrvatska vlada je saopštila ranije danas da je na području Jaruna u Zagrebu pala bespilotna letelica vojnog tipa koja je u hrvatski vazdušni prostor ušla iz vazdušnog prostora Mađarske, a premijer Plenković je saopštio da je reč o letelici ruske proizvodnje.

"Prema onome što sada imamo kao informaciju, reč je o letelici ruske proizvodnje. Ne zna se je li bila u posedu ruske ili ukrajinske vojske", naveo je Plenković.

Ranije danas su pojedini hrvatski mediji preneli da je moguće da je reč o padu ukrajinskog izviđačkog drona "Tu-141 Striž".

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović kazao je da se radi o teškom incidentu i izrazio čuđenje da niko nije primetio letelicu na njenom putu ka Hrvatskoj i srušio je.

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading