ŠTA NE RAZUMETE U REČENICI "RUSIJA ĆE GAĐATI AMERIKU NUKLEARNIM RAKETAMA AKO NAPADNETE"? Hladan tuš za "jastrebove" u Vašingtonu (FOTO/VIDEO)
Alo! Ilustracija /J.V.

Jedan od njih je i dopisnik emisije "NewsHour" koja se emituje na preko 350 stanica amričkog javnog medijskog servisa "PBS" Nik Šifrin. 

On je u poznat kao vojni analitičar koji je uvek bespogovorno podržavao razne vojne pohode prethodnih američkih administracija i utirao put za agresije i ratove. 

Ovaj put se nameračio na Rusiju. U seriji tvitova on je izneo tvrdnje, pozivajući se na visoke zvaničnike američke administracije, kako postoje informacije da je Vladimir Putin odlučio da pokrene napad na Ukrajinu krvavim bombardovanjem gradova. 

ŠTA NE RAZUMETE U REČENICI

Tviter printskrin

 

 

Njegovi tvitovi su bili puni dramatike i huškanja uz iznošenje tvrdnja da je predsednik Bajden naredio da svi Amerikanci napuste Ukrajinu u roku od 48 časova. 

 

 

Na sve to, jedan korisnik Tvitera se uključio komenatrom:

"Koji deo rečenice 'Rusija će upotrebiti supersonično interkontinentalno nuklearno oružje u slučaju američke agresije' Amerikanci ne razumeju? Da pogodim, uništenje Sjedinjenih Američkih Država! Taj deo, da li sam u pravu?"

Tvit je pratio video u kojem ruski predsednik Vladimir Putin priča baš o takvom razvoju događaja i nesagledivim posledicama po ljudski rod.

Nedugo nakon toga opet se oglasio Nik Šifrin koji je objavio kako je Džek Sulivan, savetnik Džoa Bajdena za nacionalnu bezbednost, demantovao sve njegove navode i kako Sjedinjene Države nemaju podatke da se Rusija sprema da napadne Ukrajinu. 

ŠTA NE RAZUMETE U REČENICI

Tviter printskrin

 

 

Sve ovo podseća na događaj od pre mesec dana kada su ukrajinski političari i generali demantovali američke političare i medije koji su tvrdili kako će Rusija da napadne Ukrajinu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Srpkinja

11.02.2022 22:58

Nije Rusija Srbija da mozete da je tako napadnete. Ona ce prvo gadjati nalogodavce, pa kada njih unisti, onda su i sluge na redu. Taman da isproba oruzje za koje Ameri nisu ni znali.

Marko

17.02.2022 14:10

@Srpkinja - ISKRENO KO ZELI RAT ,BIO MU U KUCI .AMERI DOSTA VISE ,PRIZIVATE ,ZELITE UNISTENJE UKRAINE I EVROPE .EVROPO OSVESTI SE DOK JE VREME .AKO DODJE DO RATA GORECE UKRAINA ,CEO SVET BICE U PROBLEMU .AMERI I ENGLEZI MISLE DA CE SE IZVUCI .GRDNO SE VARAJU .PRVO SRAVNITI PROKLETE ENGLEZE .NIKOME NECE BITI LAKO .

Zoran

25.02.2022 23:05

Za razliku.od NATOa koji.je ne delektivno.gadjao civile gradove elektropostojenja kako.bi.naneo bolove i mucio.gradjane a sve radi.okupacuje Srbije. RUSI.VODE BORBE TAKO.DA NEMA CIVILNIH DAZARANJA GRADOVA I.UBIJANJA CIVILA. ZAPAD JE UBIO.2.500 CIVILA na 6 miliona gradjana dok.je u UK sa 45.000.miliona u borbama poginulo samo.137 vojnika. Ko je postovao konvencije ratovanja o.ko.je brinuo o.ljudsmim pravima cifre govore