UDARNA PESNICA RUSIJE ISTOČNO OD KIJEVA Mirovni pregovori traju, ali za to vreme KOLOSALNO UNIŠTENJE razara Černihiv (FOTO/VIDEO)
Foto: LiveUmaps

„Već smo videli da nije bilo nijednog trenutka da su njihove vojne snage održale reč“, rekao je Čaus i napomenuo da ne veruje ruskim obećanjima, prenosi "Bi-Bi-Si".

U Černihovu i okolini, „cela noć je bila prilično napeta. Napali su Nižin i Černigov, opet je uništen deo civilne infrastrukture. Černihiv i dalje nema struju, vodu i grejanje. Neće biti lako obnoviti ovu infrastrukturu. Nijedna od vojnih zgrada nije bila gađana sinoć. Napadali su samo civilnu infrastrukturu", tvrdi guverner, a Bi-Bi-Si navodi da nema nezavisnih potvrda za ove tvrdnje.

Ruski i ukrajinski pregovarači nisu napravili nikakav „proboj“ u mirovnim pregovorima održanim u utorak, saopštio je Kremlj.

„Ono što je pozitivno jeste da je ukrajinska strana barem počela da konkretno formuliše i stavlja na papir ono što predlaže. Do sada to nismo uspeli da postignemo“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Što se ostalog tiče, ne možemo trenutno da kažemo da ima bilo kakvih pomaka, bilo čega što obećava“, rekao je on i dodao da predstoji još mnogo posla.

Najnovije vesti s ukrajinskog fronta čitajte na našem blogu uživo OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading