NOVA, STRAVIČNA RUSKA TAKTIKA U UKRAJINI Zemlja "prvi put od početka rata" doživela napade ovakvih razmera
Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Oko 30 odsto ukrajinske energetske infrastrukture oštećeno je nakon dva uzastopna dana ruskih raketnih napada, rekao je ministar energetike zemlje German Galuščenko za CNN.

Moskva je udare u ponedeljak i utorak nazvala odgovorom na ukrajinske „terorističke napade“ na ruskom tlu. Najviši ukrajinski zvaničnik rekao je u utorak da je njegova zemlja "prvi put od početka rata" doživela ruske napade velikih razmera na infrastrukturu, prenosi američki novinski kanal.

On je ocenio da je i Evropa stradala, preko punomoćja, jer je Kijev morao da obustavi izvoz struje. Ukrajina „pomaže evropskim zemljama da uštede na ruskom gasu i uglju“ i želi da se „brzo poveže sa drugim izvorima“, naveo je Galuščenko.

Ministar je tvrdio da je ukrajinski energetski sistem ostao stabilan, ali je pozvao druge nacije da ubrzaju slanje sistema protivvazdušne odbrane u Kijev, kako bi zaštitili svoju infrastrukturu od daljih napada.

„Šaljemo ovu poruku našim partnerima: moramo da zaštitimo nebo“, rekao je on. Ruska vojska je lansirala desetine projektila na ciljeve u Ukrajini, uključujući njene ključne infrastrukturne lokacije.

Moskva je vojnu akciju nazvala odmazdom za niz sabotažnih zavera usmerenih na ključne ruske objekte, uključujući nuklearnu elektranu Kursk, gasovod Turski tok i Krimski most.

"Teroristička taktika" Kijeva više ne može ostati bez odgovora nakon prošlonedeljnog bombardovanja mosta kamionom, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Boban

13.10.2022 10:15

sve je to znak slabosti i nemoci da se bilo sta vise uradi na bojnom polju. Rusi jednostavno ne mogu da dobiju ovaj rat i kako vreme bude prolazilo sve ce se vise povlaciti, dok se i potpuno ne povuku sa ukrajinske teritorije.