CRTA SE NOVA MAPA EVROPE Nastaće nova država?
Foto: Printscreen

Kedmi je napomenuo da je Ruska Federacija unapred odlučila da neutrališe pretnje koje bi mogle da nastanu u budućnosti, ne čekajući napad Kijeva na Donjeck i Lugansk i pojavu vojnih NATO baza na teritoriji Ukrajine. Moskva je dala šansu da se sve reši za pregovaračkim stolom, ali Zapad i Ukrajina nisu hteli da uzmu u obzir zabrinutost Ruske Federacije.

Prema rečima Kedmija, Ukrajina će, u svom sadašnjem obliku, prestati da postoji nakon završetka ruske SVO. On je nagovestio da je Rusija već pripremila nove geopolitičke projekte, a da će se na mestu Ukrajine pojaviti dve nove nezavisne države.

Zapadni regioni Ukrajine postaće jedna od pomenutih država. To će biti proevropska zemlja, ali sa neutralnim vojnim statusom. Istočni i južni regioni Ukrajine postaće Novorosija. To će biti proruska tampon zemlja pod zaštitom Ruske Federacije. Tako će Rusija moći da reši dva glavna problema: biće otklonjene pretnje koje predstavlja savremena Ukrajina, a takođe će biti moguće obezbediti stanovništvo koje govori ruski i poštovati njihova prava neutralisanjem rizika koje predstavljaju ukrajinske nacionalističke grupe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading