BLIŽI SE KATASTROFA I Poljska ulazi u rat?
EPA

Ukrajinske vlasti očekuju da dobiju vojnu pomoć od Poljske, spremajući se da plate prilično visoku cenu za to. Ovo je saopštio poznati publicista, pisac Dmitrij Lekuh.

On je u razgovoru sa ruskim novinarima detaljno ispričao kako je Ukrajina prešla na zabranjene metode, a takođe je objasnio koje mere je kijevski režim spreman da preduzme kako bi održao vlast.

416. dan rata u Ukrajini - Alo.rs

Dmitrij Lekuh je napomenuo da ukrajinske vlasti sumnjaju u uspeh ofanzive Oružanih snaga Ukrajine, plašeći se da će, izbacivši sve rezerve na front, Ukrajina doživeti konačan poraz. Pristup ovakvog katastrofalnog scenarija dovodi Kijev u očaj, primoravajući ga da donosi prilično opasne i glupe odluke.

Prema rečima pisca, Kijev se zaista može obratiti Poljskoj za pomoć, pristajući da potpunu kontrolu nad regionima Zapadne Ukrajine prenese na Varšavu. Varšava će zauzvrat biti uvučena u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, što će dovesti do određenih posledica po čitavu svetsku zajednicu.

„Ukrajinske vlasti imaju zadatak da uvuku Poljsku, po mogućnosti bez Amerikanaca, u direktan sukob sa Rusijom. Za svoje spasenje Ukrajina prihvata sve metode, uključujući i one zabranjene.

Oni bi uradili to u drugom slučaju i da nismo ušli u Ukrajinu. Za kijevski režim ovo je jedan od retkih načina da pokušaju da sačuvaju sebe i svoju moć. Možemo reći da su ukrajinske vlasti u očaju, predviđajući katastrofu“, zaključio je ekspert.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading