Vladan Gašić
facebook
Vladan Gašić

facebook

Vladan Gašić, Foto: facebook

On je nabavio čuvenu bukliju, odnosno posebno izrađenu flašu za rakiju kojom se zvanice pozivaju na svadbu i sa svojim bratom Milanom krenuo u pohod! Inače, kako stari običaji nalažu, čuvena buklija ili pljoska se napuni rakijom, okiti cvećem i svadbarskim peškirima i sa njom u rukama se pozivaju rodbina, komšije i prijatelji na slavlje.

 

Pri dolasku u dom, domaćin sačeka pozivara i onda se razmenjuju zdravice, oglasi veselje i končano pozove na slavlje. Domaćin popije iz buklije, nazdravi, i tako odgovara potvrdno na poziv. Buklija se dopuni rakijom i pozivar ide dalje.

Bratislav Gašić

Robert Getel

Bratislav Gašić, Foto: Robert Getel

Inače, kako smo već pisali, na ovoj svadbi biće više stotina zvanica, a ona će biti upriličena pod šatorom u blizini porodične crkve, koju su Gašići podigli na brdu Bagdala u rodnom Kruševcu. Mladence će venčati vladika kruševački David.

Komentari (15)

Jocaaa

23.08.2016 08:18

Prodali ste se za tanjir pecenja??? Dal ste vi normalni da pisete afirmativno o onom skotu

koviljka

23.08.2016 12:02

@Jocaaa - sta trebalo bi da pisu samo negativno da bi se pojedinci hranili.Svaka cast na tekstu,Treba vise da pisete o lepim stvarima.

Jocaaa-koviljka

23.08.2016 13:02

@Jocaaa - Koviljka jel si gledala film velika frka .e pa tu pokojna v.cavajda razgovara sa koviljkom preko tel i kaze.koviljka j..bi se...pogledaj taj film....a sta sam hteo reci normalni su svatili ...lepo bi bilo da su onih sedam dusa zivi pa da i oni idu na veselja i da ih prave sutra dan..al nisu

cica

23.08.2016 14:06

@Jocaaa - Jedan od najnormalnijih funkcionera naprednjaka. Strda je zbog ličnog gafa i velikog ega Vučića, a kvalitetniji je od većine Vučićev poslušnika. Ima pravo da ženi sina isto kao i vi i ja a sigurno se nije sam prijavio da se o tome piše....

Jocaaa-cica

23.08.2016 18:01

@Jocaaa - Ociglwdno si clan partije..ja nisam ni jedne....ako je tebi gasic normalan onda kakvi su im nenormalni...kazes nw nudi se on da se pise o njemu..pa covek sazidao crkvu sta je za njega da plati dva tri teksta u novinama ....ko mu brani da ga zeni....al sta tu ima za narod zanimljivo pa da itlazi u feljtonima....e zamisli..kad se taj po tebi zli vucic zenio nije bilo ni jedno slovo nigde o tome ..a mozda je narod to zanimalo....a sad moram da znam i sta je u bukliji i de ce da sedi starojko .

tuzna srbija

23.08.2016 08:20

Gasicu, odakle vam sredstva za podizanje porodicne crkve? Imate li gradjevinsku dozvolu? Plaćate li porez na svoju nekretninu? Inače, mladencima srećan brak!

Gorstak

23.08.2016 08:49

Ko je to Gasic? Moj komšija Sava ima 700 gostiju i ne obja viste ništa. Sada pišete o ubijenoj pevaćici izmišljate stvari, digadjaje za pisaćim stolom. Stvarno ste dno ovoga momenta brišem vas sa računaljke. Ne vredi gubiti vreme na vas. Ako mi i ne objavite komentar nikakve štete i onako vas vise necu čitati elektronski ni bilo kako drugačije.

Pazljivi posmatrac

23.08.2016 10:22

Komentari su potpuno ispravni!Umesto da polako dizete nivo novina,vi ga urusavate besomucnim tamburanjima o potpuno zaboravljenim,nebitnim likovima!I to sve u krug!10 osoba sa margine zivota su glavni junaci vesti sa spektakularnim naslovima!Volim da prelistavam Alo,iz jednog razloga,predstavlja mi na neki nacin izopsteni deo Srbije,prost narod! Ali ovo se spusta na daleko nize stepenice!Sta vam je cilj ne razumem,ali put nije obecavajuci!Informer je dno,pazite da ga ne uhvatite pod ruku!

Ljiljana

23.08.2016 11:04

Pisanje u pozitivnom smislu o perverznjaku i prostaku,kao i o njegovoj porodici predstavlja sirenje mrznje prema zenama i zlocin. Bilo bi lepo da umesto toga objavite finansijsku kartu pomenutog funkcionera koji pravi grandioznu svadbu dok ima puno mladih koji zbog besparice ni ne pomisljaju na brak, a mnogi se kao i moje prve komsije zbog bede razvedose. Ili ce to neko parce torte koje zaostane zavrsiti u redakciji?

Дане С.

23.08.2016 12:31

Nije "BUKLIJA" nego "ČUTURA" i u čuturu se ne toči rakija nego VINO i u svakoj kući gde se vino popije dolije se novo vinoi napravise BUĆKURIŠ. Lepo je to što je takav običaj ali je strašno NEHIGIJENSKI, piju i bolesni i zaraženi, pravo leglo boleština.

buba

23.08.2016 13:06

@Дане С. - Preko rakije se ne prenose bolesti i zaraze,ima stara izreka sto se tice ispijanja, vodu po nikoga,vino po nekoga a rakiju po svakoga tako kazu na jugu.... A ovo sto se koristi kao zvanica zove se KONDIR....

MIJA

24.08.2016 02:46

NADAMO DA CE SNAJKA DA MU KLEKNE

Papa

24.08.2016 03:04

On se veseli umesto da je u zatvoru zbog helihoptera ,jer je ubio ljude koji nece zbog njegovog neznanja i nekompetentnosti ,nikad da ozene svoju decu jer ih je ubio

milica

24.08.2016 03:06

svercer kafe ,kad ce da odgovara za helihopter

mirko

24.08.2016 03:53

Odgovornost za helihopter i pravda za decu koju ocevi nece da zene zbog Gasica