Velja Ilić udario na Vučiće (VIDEO)

alo | vesti 2017-01-19 10:42:36 2017-01-19 10:42:36

Velimir Ilić žestoko kritikovao premijera i njegovog brata i poručio da ne mogu naprednjaci da kadruju po njegovoj stranci. Dubravka Filipovski napustila Novu Srbiju zbog neslaganja sa stavovima Ilića. Stranka očekuje da vrati mandat.

Goran Srdanov

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić žestoko je kritikovao svoje dojučerašnje koalicione partnere iz Srpske napredne stranke.

On je u intervjuu Televiziji Šabac rekao da su izneverena obećanja građana ali i obećanja koja su data koalicionim partnerima. On je optužio SNS da pokušava da kadruje i u Novoj Srbiji.

"Neću više niko da ponižava Novu Srbiju. Neću da mi više Andrej (Vučić) vodi Novu Srbiju. U Vojvodinu on dolazi u kuću kod čoveka i govori "vi morate da pređete". Ko je bre Andrej Vučić da ide u koalicionu stranku i da srlja tamo, ucenjuje, poziva ih na razgovor. Neću to da dozvolim nikad", rekao je Ilić.

Ostavka Dubravke Filipovski

Narodna poslanica Dubravka Filipovski podnela je neopozivu ostavku na članstvo u Novoj Srbiji kao i na sve stranačke funkcije zbog "neslaganja sa politikom predsednika NS Velimira Ilića". "U Novoj Srbiji čiji sam bila dugogodišnji član i funkcioner ne vidim mogućnost borbe za nastavak političkih ciljeva za koje sam se borila prethodnih godina", navela je Filipovski u saopštenju.

Potom se saopštenjem oglasila i Nova Srbija. U saopštenju se navodi da stranka očekuje da  Filipovski pokaže moralnu odgovornost i vrati poslanički mandat.

 

Ilić je rekao i da se u Srbiji zna ko šta radi.

"Neki ljudi su toliko odlepršali, oni misle da su na nebu. Još malo će sveci da postaju. Ja sam monarhista, ja sam četničko dete, nisam komunista. Ja nisam partizansko dete, ja nisam podguzna muva bio ničija nikad, niti ću biti. Možda me ubiju ali ja ostajem svoj na svome", kazao je Ilić.

Osim što je dao intervju za TV Šabac koji je odjeknuo u javnosti, Ilić je izjavio i da sa Aleksandrom Vučićem više nema šta da priča:

- Imali smo dogovor koji su oni prekršili i videću da li ćemo biti u opoziciji i koga ćemo podržati na predsedničkim izborima - poručio je Velimir ilić za "Novosti".

- Vučić mi je obećao da ću voditi Koridore Srbije i dogovorili smo se da zbog toga ne budem poslanik. Od tada stalno izbegavaju da me puste da uđem u Koridore - rekao je Ilić objašnjavajući svoj gnev.

Osveta

Podsećanja radi, Velimir Ilić je prilikom formiranja Vlade u avgustu izviso za ministarsku fotelju kojoj se mnogo nadao. U medijima se potom spekulisalo da će Ilić biti postavljen za novog direktora Koridora Srbije, ali ni od toga nije bilo ništa.U prethodnom sazivu Vlade Velimir Ilić je bio ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije.

 

 

Expand player
Pogledajte više