VESIĆ URUČIO KLJUČEVE Pojačanje u vidu osam novih vozila za Centar za socijalni rad i prihvatilišta
Alo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uručio je danas ključeve osam putničkih i kombi vozila predstavnicima Centra za socijalni rad, Prihvatilištu za odrasle i starije osobe i Prihvatilištu za decu i mlade.

"Budžet Grada Beograda je takav da možemo da kupujemo nove automobile, jer su ovi centri, koji imaju više od 100.000 korisnika, do pre nekoliko godina vozili automobile stare i do 20 godina", rekao je Vesić ispred predsedništva Srbije.

On je dodao da će budžet Grada za socijalnu zaštitu sledeće godine biti veći.

"Grad svake godine izdvaja više para za lične pratioce, sada imamo oko 500 ličnih pratioca, a do kraja godine ćemo imati 600", naglasio je on.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je Grad obezbedio osam automobila u vrednosti od 18 miliona dinara.

"Pandemija korona virusa nije poremetila planove i ulaganja kada je u pitanju socijalna zaštita, jer smo mi i prošle godine dodelili dva vozila Centru za smeštaj dece sa smetnjama u razvoju", rekla je ona.

Stanisavljević je dodala da će, zahvaljujući ovim vozilima, zaposleni u socijalnim ustanovama moći da izlaze na teren i da će prevoz dece biti bezbedan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading