JKP "ZELENILO BEOGRAD" POČELO NAJOBIMNIJE GODIŠNJE ANGAŽOVANJE U toku je košenje zelenih površina širom grada
Foto: JKP Zelenilo/Alo.rs

Košenje u višim kategorijama, parkovima i parterima ove godine započeto je 4. aprila, dok je košenje travnatih površina koje se nalaze u stambenim naseljima započeto nekoliko dana kasnije.

Ukupna površina travnjaka u gradu o kojoj brigu vodi „Zelenilo“ prostire se na više od 2.000 hektara, a intenzitet i učestalost košenja u direktnoj je zavisnosti od vremenskih prilika, ističu u ovom javnom preduzeću.

Površine koje su svrstane u prvu kategoriju, a to su najznačajniji parkovi i parteri, kose se od 10 pa čak do 21 put. Parkovske površine šireg centra grada, svrstane su u drugu i treću kategoriju, i one se kose od sedam do devet puta. Skverovi i zelenilo duž saobraćajnica, koje pripadaju četvrtoj kategoriji kose se sedam puta godišnje, dok su površine koje pripadaju stambenim naseljima svrstane u petu kategoriju, i delimično uređene površine, koje pripadaju šestoj kategoriji, kose se od pet do deset puta godišnje, u zavisnosti od potreba.

JKP

Foto: JKP Zelenilo/Alo.rs

 

Na košenju je svakodnevno angažovano u proseku 140 radnika „Zelenila“ sa neophodnom mehanizacijom -multifunkcionalnim vozilima, trimerima, kosačicama i zglobnim traktorima.

Poslednjih godina preduzeće je dosta ulagalo u obnavljanje mehanizacije koja se koristi za košenje travnjaka, tako da sada možemo reći da JKP „Zelenilo Beograd“ ima najsavremenije kosione uređaje u regionu. Uz savremene uređaje, naporan i marljiv rad i dobru organizaciju, verujemo da će i ova sezona košenja proći uspešno kao i sve prethodne, kažu u „Zelenilu“.

 

JKP

Foto: JKP Zelenilo/Alo.rs

 
2.000

hektara održavaju radnici Zelenila u Beogradu

140

radnika svakodnevno angažovano na košenju

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading