NAJLEPŠE BAŠTE I BALKONI NAŠEG GRADA Izabrani pobednici u 19. akciji "Za zeleniji Beograd "
JKP ZELENILO - BEOGRAD

Tročlana komisija izabrala je i pobednike na nivou grada, njih 21 - za prvo, drugo i treće mesto u sedam kategorija i dve specijalne nagrade.

JKP „Zelenilo-Beograd“, zajedno sa učesnicima, kojih je svake godine sve više, ovom akcijom daje primer kako se treba odnositi prema sredini u kojoj živimo kroz podizanje ekološke sveti građana o značaju, zaštiti i unapređenju zelenih površina.

NAJLEPŠA ZELENA POVRŠINA OKO STAMBENE ZGRADE

U ovoj kategoriji prvo mesto osvojila je stambena zajednica u Ulici Stevana Opačića 12, Opština Rakovica. Ovaj prostor zadržao je osnovnu matricu uređenja blokovskog zelenila, uz unapređenje i dodavanje značajno novih elemenata i akcenta kolorita, tako da je postao ukras čitave ulice.

NAJLEPŠE BAŠTE I BALKONI NAŠEG GRADA Izabrani pobednici u 19. akciji

JKP ZELENILO - BEOGRAD

 

NAJLEPŠI BALKON

Prvo mesto u ovoj kategoriji osvojila je Stana Krčmar Naumović na lokaciji Sime Markovića 9. Estetika prostora i uklopljenost u ambijentalnu celinu oivičenu istorijski važnim lokalitetima, uz izuzetno pažljivo odabrane vrste izdvajaju ovaj balkon.

NAJLEPŠA ZELENA POVRŠINA UGOSTITELJSKOG OBJEKTA

Prvo mesto osvojio je restoran „Franš“ - iako nekoliko puta nagrađivan, ovu baštu nemoguće je izostaviti i ove godine. Ovaj restoran već dugi niz godina može se pohvaliti jednom od najlepše uređenih bašti restorana u gradu.

NAJLEPŠE BAŠTE I BALKONI NAŠEG GRADA Izabrani pobednici u 19. akciji

JKP ZELENILO - BEOGRAD

 

NAJLEPŠA ZELENA POVRŠINA ISPRED POSLOVNOG OBJEKTA

Prvo mesto osvojio je Centar za socijalni rad, Stari grad - Tipičan primer kako zelenilo može delovati terapeutski, kako na zaposlene u ustanovi, tako i na njihove korisnike. U bašti Centra oduševiće vas šarolikost boja i biljnih vrsta uklopljenih tako da i najprobirljivije oko u njima uživa.

NAJLEPŠE UREĐENO ŠKOLSKO DVORIŠTE

Prvo mesto pripalo je OŠ „Veljko Dugošević“ - zelena površina ovog školskog dvorišta uređena je u skladu sa svim kriterijumima, sa izuzetnim primerima vegetacije koja može biti i arboretum korišćen za edukativne svrhe.

 

NAJLEPŠE UREĐENO DVORIŠTE PREDŠKOLSKE USTANOVE

Prvo mesto pripalo je vrtiću „Igralište“ - najkreativnije dvorište vrtića kao primer izuzetnog truda u cilju edukacije dece i razvijanja njihovih kreativnosti i motorike.

NAJLEPŠE BAŠTE I BALKONI NAŠEG GRADA Izabrani pobednici u 19. akciji

JKP ZELENILO - BEOGRAD

 

NAJLEPŠA OKUĆNICA

Prvo mesto osvojio je Nebojša Nenadović, Jagodinska 17/2 - Primer kompletnog uređenja dvorišta sa svim elementima vertikalnog ozelenjavanja, cvetnjacima i dobro izabranim vrstama biljaka. Odličan primer kako uz puno volje i truda i u gradu može biti napravljen odličan zeleni prostor za odmor i uživanje.

Komisija je dodelila i dve SPECIJALNE NAGRADE

1. Snežana Simić iz ulice Akrobate Aleksića 66, Zemun Polje - primer kako mali detalj promeni doživljaj čitavog prostora.

NAJLEPŠE BAŠTE I BALKONI NAŠEG GRADA Izabrani pobednici u 19. akciji

JKP ZELENILO - BEOGRAD

 

2. Udruženje građana „I mi smo ovde“ iz ulice Dušana Mađarčića Korčagina - još jedan primer kako je rad sa zemljom i biljkama, u cilju formiranja oaze za uživanje, zaista lekovit.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading