Drveće u Čukaričkom parku
Foto: Alo/Foto: Alo!

U superćelijskoj oluji koja je poharala Srbiju sinoć nije bio pošteđen ni Beograd, a kako je javljeno sa VMA, ozbiljnije je povređeno petoro ljudi.

Iako je oluja za nama, meteorolozi najavljuju kako bi moglo doći do novog, sličnog nevremena, a posledice sinoćnjeg nevremena i dalje se osećaju.

Tako je drveće u Čukaričkom parku u Beogradu, oslabljeno vetrom koji je dostizao brzinu i do 100 kilometara na čas, danas popadalo, i to iz korena.

Pogledajte fotografije:

Podsećamo, na snazi je upozorenje RHMZ Srbije koje do 22. jula ostavlja mogućnost za novu oluju.

Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata od sutra posle podne do subote uveče očekuje jaka grmljavinska aktivnost.
Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz pojavu krupnog grada, kratkotrajno olujne udare vetra, i izolovano i orkanske udare vetra.

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti i iz tog razloga će se za konkretne lokacije izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred, stoji u upozorenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading