zgrada pošte expo
Foto: Alo/Alo

Organizacija ove manifestacije će za našu zemlju značiti priliv novca, investicije koje će se višestruko vratiti, prelivanje na ugostiteljstvo, turizam, hotelijerstvo, nova radna mesta, rast zarada u tim granama.

Do tada će se mnogo graditi i raditi, a do tad će prestonica doživeti potpunu transformaciju. Beogradu će moći da pozavide mnoge svetske metropole. U planu je da se potpuno sredi zgrada Pošte.

Predsednik Vučić je rekao da će biti rekonstruisana i stara železnička stanica i na tom mestu nalaziće se Korunovićeva zgrada pošte.

- Vratiće se stara Korunovićeva fasada. Sa realizacijom tog projekta krećemo odmah - izjavio je Vučić.

Evo kako će izgledati zgrada pošte u novom ruhu: 

Mediji su i ranije najavljivali da će remek-delo velikog srpskog arhitekte Momira Korunovića, zgrada nekadašnje Pošte na Savskom trgu, uskoro biti temeljno rekonstruisana.

Jednom od najlepših zdanja predratnog Beograda biće vraćen originalni izgled, sa raskošnom fasadom i u identičnim razmerama koje je imalo sve do 1944. godine.

Podsetimo, planirano je da Beograd dobije pešački most na Savi, novi most na Savi, a drugačije će izgledati i beogradska autobuska stanica, kao i železnička stanica Novi Beograd. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dejan

10.08.2023 18:51

A to sto pola grada nema kanalizaciju , to nikom nista !!!