BESPLATNI NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI Beogradske opštine i ove godine spremile poklone za najmlađe
Foto: RINA

Tradicionalno, besplatni novogodišnji paketići namenjeni su deci iz vrtića i deci predškolskog uzrasta.

OPŠTINA SAVSKI VENAC: Ova beogradska opština obezbedila je novogodišnje paketiće za svu decu sa prebivalištem na teritoriji opštine, uzrasta do 12 godina. Predsednik opštine Miloš Vidović pozvao je roditelje da preuzmu vaučere za mališane zbog dodele paketića, ali i da bi se informisali o besplatnim programima koje organizuje ova opština i svoju decu uključili u željene aktivnosti.

- Mislimo na naše najmlađe sugrađane i trudimo se da im omogućimo što više besplatnih programa i sadržaja. U Opštini smo otvorili i posebni šalter koji je na usluzi roditeljima za preuzimanje vaučera za paketiće, besplatnih ulaznica za predstave u Teatru „Zmaj“, kao i za pružanje informacija o svim besplatnim programima koje organizujemo za decu i mlade sa Savskog venca - rekao je Vidović.

Vaučere za dodelu novogodišnjih paketića roditelji mogu preuzeti do 15. decembra na info-pultu u zgradi Opštine Savski venac (Kneza Miloša 69), četvrtkom od 7.30 do 20, a ostalim radnim danima do 15.30 sati. Prilikom preuzimanja vaučera potrebno je dati na uvid očitanu ličnu kartu roditelja i zdravstvenu ili đačku knjižicu deteta.

Podela paketića biće 1. januara 2024. na novogodišnjoj manifestaciji „Park otvorenog srca“, koju Opština tradicionalno organizuje na platou ispred Muzeja Jugoslavije.

Informacije o prijavama za novogodišnje paketiće i besplatne

OPŠTINA ČUKARICA:  Slatke paketiće dobiće deca uzrasta od jedne do sedam godina s prebivalištem na opštini Čukarica, odnosno deca rođena u periodu od 1. januara 2017. do 31. decembra 2022. godine. Božićne darove mališanima će uručiti Božić Bata od 2. do 6. januara 2024. u velikoj sali Kulturnog centra „Čukarica“ („Teatar na Brdu“, Turgenjevljeva 5), u okviru kulturne manifestacije „U susret Božiću“.

Zahtev za poklon-paketiće roditelji mogu podneti na pisarnici ove opštine do 8. decembra 2023. godine. Uz zahtev je potrebno priložiti fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih za dete i očitanu ličnu kartu roditelja, podnosioca zahteva.

Vaučeri za dodelu poklon-paketića moći će da se preuzmu od 20. do 25. decembra od 7.30 do 15.30, kao i 26. decembra od 7.30 do 18 časova na pisarnici ove opštine. Za preuzimanje vaučera za paketiće neophodno je poneti potvrdu o podnetom zahtevu.

OPŠTINA GROCKA: Roditelji vaučere mogu da preuzmu do 25. novembra, od 8 do 15 časova, uz ličnu kartu roditelja i izvod iz matične knjige rođenih za dete koje može biti i starije od šest meseci. Za decu sa posebnim potrebama i ove godine predviđeni su praznični pokloni, za uzrast do 12 godina. Paketić će dobiti na kućnu adresu, prijavom putem telefona: 011/8501-312 (lokal 204), radnim danima od 7.30 do 15.30.

Preuzimanje paketića uz vaučer organizovano je, kao i ranijih godina, po osnovnim školama u mestu stanovanja. Samo preuzimanje biće moguće tokom celog dana, 13. i 14. decembra. Iz Opštine Groka napominju da je paketić moguće preuzeti isključivo u školi koja je naznačena na samom vaučeru.

OPŠTINA SURČIN: Roditelji, staratelji ili hranitelji dece sa teritorije opštine Surčin koja su rođena od 1. januara 2013. mogu da podnesu zahtev za dodelu novogodišnjih paketića do 15. decembra u 15 časova. (Kriterijum za dodelu novogodišnjih paketića je da jedan od roditelja, odnosno staratelj ili hranitelj, imaju prebivalište na teritoriji Surčina.)

Prijave se mogu dostavti poštom (GO Surčin, Vojvođanska 79, 11271 Surčin) ili lično na pisarnici u zgradi opštine od 7.30 do 15 časova radnim danima, sa naznakom „Prijava za novogodišnje paketiće“. Obrazac može da se preuzme na sajtu opštine.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading