gradska čistoća heroji
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Iako su Vladimir, Denis i Sabuhan jutros uobičajeno izašli na teren, dan im je protekao sasvim drugačije. Ceo grad govori o onome šta su uradili na Voždovcu, Petlovom brdu i Starom gradu.

- Videli smo u Darvinovoj ulici poplavu. Žena je bila zaglavljena u automobilu, nije mogla da izađe, starija gospođa. Ja i kolega smo stali, prišao sam, ušao sam unutra i izvukao sam je iz automobila. Žena je bila potresena... Automobil je ostao tamo, ona nije mogla da otvori vrata da izađe, voda je došla do krova - kaže Vladimir.

Njegov kolega Denis Brahimi čistio je slivnike zatrpane lišćem i granjem koje je naneo vetar, a koji su sprečavali da voda otiče sa ulice.

- Video sam ženu kako traži slivnik i kolega vozač je samo vikao: 'Trči, trči, žena se davi', i ja sam samo izleteo, skinuo sam samo cipele i izvukao ženu - priča Denis.

Sabuhan Krasnić zatekao se danas u Mrakovičkoj ulici na Petlovom brdu i sugrađanku koja nije uspevala da ređe preko ulice – preneo je na leđima.

- Ja sam bio oko slivnika, čistio sam slivnik i gospođa je naišla. Nije mogla da prođe i ja sam je pitao da li mogu da joj pomognem, ona je rekla da mogu. Uvek sam za to da pomognem ljudima kad vidim nešto loše - kaže Sabuhan.

Kako kažu, do kraja smene nisu imali priliku da se presvuku. Jednostavno, nije bilo vremena, pošto je sličnih situacija bilo i na drugim mestima.

- To je ljudskost najobičnija koju svaki čovek u sebi verovatno nosi. Nama je to dužnost, mi smo uvek tu za građane da pomognemo - poručuje Vladimir.

(RTS)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading