šaht
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Sekretarijat za zaštitu životne sredine zaključio je ugovor čiji je predmet usluga suzbijanja larvi i odraslih jedinki komaraca u delu kanalizacione mreže na teritoriji Beograda. Akcija suzbijanja larvi i odraslih jedinki komaraca u delu kanalizacione mreže obavljaće se 21. i 22. avgusta u Bulevaru Mihajla Pupina, s početkom u 5 časova, a trajaće do 7 časova.

Kako će se tretman vršiti apliciranjem preparata u kanalizacionu mrežu kroz šahtove, moguća je pojava belog dima iznad okolnih kanalizacionih šahtova. Takođe, u toku izvođenja akcije može doći do kratkotrajnog zatvaranja dela ulice.

Usluga se vrši preparatom koji je registrovan kod nadležnog ministarstva, upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda i nije štetan po zdravlje ljudi i kućnih ljubimaca.

Bitno je napomenuti da građani sami mogu da spreče razmnožavanje komaraca tako što će redovno čistiti oluke, ukloniti automobilske gume, kante i saksije, kako se u njima ne bi zadržavala voda i time obezbedilo razvijanje larvi, a samim tim i odraslih jedinki komaraca. Preporučuje se i upotreba zaštitne mreže protiv komaraca na prozorima. Takođe, veoma je bitno redovno pražnjenje septičkih jama i stavljanje mrežica na otvore septičkih jama. Prilikom boravka u prirodi poželjno je koristiti repelente i izbegavati periode najveće aktivnosti komaraca, preporučili su iz ovog sekretarijata.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading