padinjak
Foto: Alo/Printscreen/Instagram/Padinjak Info

Ovo je i na zvaničnom sajtu objavio i Sekretarijat za javni prevoz.

Ta informacija sa sugrađanima je podeljena i na Instagram stranici "Padinjak info", u kojoj se građani ovog naselja informišu o mnogim temama.

Na stranici su prikazane i fotografije prvog svečanog polaska ove linije.

Naime, prva 103-ka startovala je polaskom u 5:30, a dobrodošlicu su vozačima poželele meštanke ovog naselja koje su ispred Udruženja građana "Volim Padinjak". 

One su, ranom zorom, dok je kiša lila i dok su mnogi spavali, došle da požele dobrodošlicu vozačima koji će voziti na ovoj liniji.

Na poklon su im donele slatkiše. 

Fotografije ovog dočeka, i dana koji mnogo znači meštanima ovog prigradskog naselja, objavili su na stranici. 

 

 

Inače, pomenuto udruženje i ranije je pisalo peticije da se uvede linija Padinska Skela-Zemun, jer je to mnogim sugrađanima od koristi.

Takođe, Sektretarijat je to i potvrdio u svom saopštenju koje vam prenosimo u celosti:  

Potreba putnika za kvalitetnijim prevozom na navedenoj relaciji sve je značajnija, zbog čega je u prvom koraku Sekretarijat za javni prevoz počev od 01. septembra produžio liniju br. 105L od Borče do terminusa "Zemun (Bačka)". Sada, na osnovu ranijih zahteva korisnika, udruženja građana i GO Palilula, sledi uvođenje nove linije javnog prevoza br. 103 koja će dodatno prošiti ponudu i poboljšati kvalitet prevozne usluge na ovom potezu.

Na termin uvođenja linije dodatno je uticao najavljeni početak radova u Bulevaru despota Stefana na izgradnji tunelske veze od Karađorđeve ulice do Dunavske padine sa pristupnim saobraćajnicama u toku novembra meseca tekuće godine, kao i drugih planiranih radova u zoni Pančevačkog mosta, zbog čega je doneta odluka da se dodatno razvije i podstakne korišćenje javnog prevoza alternativnim pravcem preko Pupinovog mosta.

Linija br. 103 će saobraćati od Zemuna do Padinske skele sledećom trasom: ZEMUN (BAČKA) -  Banatska - Cara Dušana - Pupinov most- Severna tangenta- Zrenjaninski put - Srpskog husarskog puka - Dejana Smiljkovića - PADINSKA SKELA.

Interval nailaska vozila na liniji br. 103 biće 27 minuta, pri čemu treba napomenuti da će sva vozila na navedenoj liniji biti nova kao rezultat nabavke i ugovora koji je početkom juna Sekretarijat za javni prevoz zaključio sa privatnim prevoznikom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading