Food and wine festival
Foto: Promo/Vitaminka Good Food and Wine Festival

„Vitaminka Good Food & Wine Festival“  koji  je ove godine okupio više od 50 izlagača iz Srbije i regiona, održan je danas u Knez Mihailovoj ulici na platou ispred Rajićeva Shopping Centra. Kao jedna od najznačajnijih privrednih manifestacija na otvorenom, Festival je već šesti put za redom afirmisao mala i srednja preduzeća i predstavio najbolje poljoprivredne proizvođače i prerađivače, predstavnike vinarske industrije ali i autentičnost, tradiciju i gastronomsku kulturu naše zemlje.

Pod sloganom “Sve što poželiš” Beograđani i gosti našeg grada imali su priliku da na jednom mestu degustiraju i kupe po sajamskim cenama  suhomesnate delikatese i mlečne proizvode pravljene po tradicionalnoj recepturi, najbolja vina i rakije, med, organske sokove i domaće poslastice iz različitih delova Srbije.

Food and wine festival

Vitaminka Good Food and Wine Festival

 

 

-Na gastronomskoj mapi sveta naša zemlja je poznata po izuzetno ukusnoj hrani, rakiji i vinima a sve je više turista, kako stranih tako i domaćih, koji žele da upoznaju bogatstvo naše gastronomske kulture. Zbog toga se iz godine u godinu trudimo da na našem Festivalu predstavimo turistički potencijal Srbije na najbolji mogući način, izjavio je PR „Vitaminka Good Food & Wine Festivala“ Pavle Cimbaljević.
 
Ljubitelji dobrih ukusa imali su priliku i da kupe proizvode po festivalskim cenama i uživaju u različitim sadržajima tokom celog sajamskog dana. Posebnu pažnju privukao je štand kompanije  “Vitaminka” a.d. Banja Luka, čuvenog proizvođača pasterizovanih proizvoda iz Republike Srpske koji se na velika vrata vraća na tržište Srbije, u trgovinski lanac Univerexport.

Posetioci su mogli da degustiraju ukusne pasterizovane proizvode bez konzervansa – od ajvara i bogate zimnice do domaćih džemova i sokova spremjenih po tradicionalnim recepturama a mnogi su okušali svoju sreću u nagradnim igrama i točku sreće. I nakon završetka Festivala “Vitaminka” će se domaćoj javnosti predstaviti na istom mestu 29. septembra, a zatim od 3. do 6. oktobra.  

Food and wine festival

Vitaminka Good Food and Wine Festival

 

 

Domaćini sa Zlatibora, proizvođači nadaleko poznatih pršuta, mlečenih proizvoda i meda predstavili su se u okviru Zlatiborskog kornera koje orgnizuje “Zlatiborski Eko Agrar”, preduzeće čiji je osnivač Opština Čajetina. Među šest izlagača našla se i čuvena mlekara “Naša Zlatka” iz Krive Reke koja je predstavila svoj sir i kajmak koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim jer su proizvedeni po tradicionalnoj recepturi i bez konzervansa. “Jedini konzervans je so”, ponosno su poručili.

 
Na oduševljenje nekoliko hiljada posetilaca nije izostala ni dobra zabava. Zvanično otvaranje ovog svojevrsnog praznika za sva čula obeležio je flesh mob i prvi javni nastup hora “JukeVox”, dečjeg ansambla čuvenog a kapela hora “Viva Vox”. Za dobru atmosferu poblinula se i pop pevačica Jelena Lalović, poznatija kao Jellena, koja se sa novim projektom ove godine na velika vrata vraća na domaću muzičku scenu kao i fantastični ženski gudački kvartet muzičke škole “Dr Vojislav Vučković” i gudački orkestar muzičke škole “Davorin Jenko”. Na glavnoj bini, organizovane su i radionice, prezentacije, nagradne igre i festivalska tombola na kojoj su oni najsrećniji osvojili vredne poklone izlagača i sponzora.
Food and wine festival

Vitaminka Good Food and Wine Festival

 

 

Na svečanom otvaranju uručena su i priznanja novinarskog žirija najistaknutijim proizvođačima u 13 kategorija kao i onima koji su svojim zalaganjem doprineli promociji privredno turističkog potencijala Srbije.
 
Kao i svake godine, ambasador Festivala, bio je vitez vina Srbije Miša Ćirić, čuveni promoter Srpske tradicije i vrednosti, koji je plenio odeven u vitešku odoru zajedno sa kraljicom vina Božicom Velousis i Anamblom Ratislav Blagojevic i Gledanice.
 
O festivalu


Good Food & Wine Festival prvi put je održan 2019. godine i u narednih pet godina ugostio je desetine hiljada posetilaca na beogradskoj Sava promenadi. Godinama je važio za najprestižniju gastronomsko-vinsku manifestaciju koji su podržavali Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija i Grad Beograd,Sekretarijat za privredu.


Ove godine, Festival čiji je organizator Udruženje Centar Spektar prvi put se održava u srcu grada, u Knez Mihailovoj ulici. Festival je 2021. godine krunisan priznanjem “Zvezde Beograda”, kao jedna od najboljih manifestacija koju je u toj godini podržao Grad Beograd.
Festival su ove godine podržali: “Vitaminka” a.d. Banjaluka koja je generalni sponzor i prijatelji Festivala kompanije „Zlatiborac“, „Activ Pharm“ i „Goodwill i hotel „Balkan”.


Medijski sponzori Festivala su: Alo, Telegraf, SRNA, Dnevnik, Fokus radio, 24 sedam, Naxi radio, Republika, Borba, Caffe Bar, Radio Luna,Sputnik, Kuca dobrih vesti, Agrosmart, Užice Media, Gastro Tour,Teleporter, Agroklub, Balkan Trip, Radio Kiss Lazarevac kao i portali Balkantravel i Putovanja i turizam.
 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading