Stubići
Foto: Printscreen/Instagram/Le Cyklop

Ovu veselu transformaciju uličnih stubića ispred Etnografskog muzeja kao svoj najnoviji rad potpisao je renomirani francuski ulični umetnik Le Cyklop, i objavio na svom instagramu.  Sa veštinom da pretvori svakodnevicu u maštovita remek-dela, njegova umetnost kao da postavlja pitanje: šta ako ono što inače ne primećujete u gradu može da izazove čuđenje i radost? 

Nekoliko lokacija širom Beograda od juče je ukrašeno upravo njegovim umetničkim radovima, a autor je poznat po tome što svakodnevne elemente gradskog života poput stubova i uličnih znakova pretvara u živopisne, neobične likove. Rad ovog umetnika unosi osećaj zabave i kreativnosti u urbano okruženje, a njegove kreacije pozivaju prolaznike da gledaju grad na nov, maštovit način, gde čak i najobičnije strukture i elementi postaju platno. 

Le Ciklopovovi radovi kombinuju elemente ulične umetnosti i pop kulture i najčešće odišu jarkim bojama i smelim dizajnom. Ali, njegov rad nije samo ulepšavanje urbanih prostora, već i stvaranje umetnosti koja se povezuje sa lokalnom zajednicom i slavi lokalnu tradiciju, pa tako stubići ispred Etnografskog muzeja predstavlja simboličku fuziju moderne ulične umetnosti i tradicionalnog srpskog zanatstva. 

Umеtničkа kаriјerа Le Cyklopа trаје vеć nеkоlikо gоdinа i оdvela ga je u različite zemlje, gde pronalazi inspiraciju u lokalnim kulturama i pejzažima. Objekti koje najčešće koristi čine postojeću urbanu infrastrukturu, a posebno su mu zanimljivi stubići koje transformiše farbanjem, dajući tim svakodnevnim objektima jedinstvenu ličnost.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading