kružni tok
Foto: Alo/BeoInfo

Kružni tok na izlasku sa Brankovog mosta, deo je pripremnih radova "mali metro", koji predviđa uklanjanje Starog savskog mosta planirano da počne od 1. novembra i gradnju novog, kao i tunela u Bulevaru despota Stefana. Kružni tok bi trebalo da obezbedi lakše funkcionisanje saobraćaja dok most i tunel ne budu izgrađeni.

Nadležni u gradu očekuju da će novi kružni tok na Novom Beogradu, izmeniti saobraćajnu sliku grada i "prokrviti saobraćaj". U planu je izgradnja još dva kružna toka - na raskrsnici Bulevara Mihaila Pupina, i ulice Milentija Popovića, a treći na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i ulice Ušće.

Kako je ranije najavljeno, kada se 1. novembra zatvori Stari savski most, u orku od 10 dana biće uklonjene instalacije za tramvaje i trasa osposobiti za kretanje autobusa. Za radove u Ulici Despota Stefana, biće obezbeđena mala obilaznica u blizini Cvijićeve i Poenkareove ulice. Tokom izgradnje tunela ova centralna gradska saobraćajnica neće biti zatvarana, ali će se saobraćaj odvijati u jednoj traci.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading