pomorandža
Foto: Alo/Alo

Da biste prepoznali slatku pomorandžu, obratite pažnju na nekoliko ključnih faktora.

Prvo, kora bi trebalo da bude glatka, sa živahnom narandžastom bojom, bez tamnih mrlja ili oštećenja. Zrela pomorandža je obično težak za svoju veličinu, što znači da je sočna.

Kada je pritisnete, treba da bude blago mekana, ali ne previše. Ako je kora previše debela ili ima suve fleke, verovatno nije najsočnija. Miris je takođe važan - slatka pomorandža ima prijatan, osvežavajući miris koji ukazuje na njenu zrelost.

Ali za Alo! je jedna prodavačica otkrila tajnu kako sa sigurnošću možete uzeti najsočniju pomorandžu!

- Kada je sa donje strane ispupčenje koje izgleda kao da se pomorandža otvara onda znajte da je ona najsočnija. Nemojte je cediti i stiskati već je pojedite nakon što je oljuštite. Tako unosite vlakna i vitamine - rekla je prodavačica poznate beogradske piljare za Alo! 

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)