KOPRIVA UBEDLJIVO NAJTRAŽENIJA! Kupci ne pitaju za cenu!

S prolećem su tezge na pijaci u Majdanpeku, a i oko nje sve punije. Ponuda povrća i zeleniša je velika, ali ovdašnje domaćice izgleda preferiraju jednu vrstu...
Reč je o mladim koprivama, koje su inače veoma zastupljene u kuhinji istočne Srbije.
Prodavačica Mila iz sela Plavna kod Negotina ovog vikenda je prvi put donela sveže ubranu koprivu i sve prodala.
- Da sam imala još, i to bih prodala! Jednu kesicu, koja ne meri ni pola kilograma, prodajemo za sto dinara i kupci ne pitaju za cenu. Znaju kako je teško naći čiste predele i ubrati je, jer su tek krenule - priča nam.
Kaže da živi u čistom kraju te da koprive nisu zagađene.
Domaćice, inače, u ovim krajevima mlade koprive najčešće spremaju sa kukuruznim brašnom.
- Mladice se najpre dobro očiste i obare. Iseckaju se da budu što sitnije i uprže sa sitno iseckanim crnim lukom. U to se doda kašika ili dve kukuruznog brašna, dobro se uprži, pa nalije malo mleka, ali više vode. Meša se snažno bez prestanka tako da smesa bude gusta - savetuje prodavačica.
Naglašava da valja dobro da se meša, jer ako koprive "ne prokuvaju" dobro, imaju opor ukus.
(Informer)
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)