KOPRIVA UBEDLJIVO NAJTRAŽENIJA! Kupci ne pitaju za cenu!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

S prolećem su tezge na pijaci u Majdanpeku, a i oko nje sve punije. Ponuda povrća i zeleniša je velika, ali ovdašnje domaćice izgleda preferiraju jednu vrstu...

Reč je o mladim koprivama, koje su inače veoma zastupljene u kuhinji istočne Srbije. 

Prodavačica Mila iz sela Plavna kod Negotina ovog vikenda je prvi put donela sveže ubranu koprivu i sve prodala.

- Da sam imala još, i to bih prodala! Jednu kesicu, koja ne meri ni pola kilograma, prodajemo za sto dinara i kupci ne pitaju za cenu. Znaju kako je teško naći čiste predele i ubrati je, jer su tek krenule - priča nam. 

Kaže da živi u čistom kraju te da koprive nisu zagađene. 

Domaćice, inače, u ovim krajevima mlade koprive najčešće spremaju sa kukuruznim brašnom.

- Mladice se najpre dobro očiste i obare. Iseckaju se da budu što sitnije i uprže sa sitno iseckanim crnim lukom. U to se doda kašika ili dve kukuruznog brašna, dobro se uprži, pa nalije malo mleka, ali više vode.  Meša se snažno bez prestanka tako da smesa bude gusta - savetuje prodavačica.

Naglašava da valja dobro da se meša, jer ako koprive "ne prokuvaju" dobro, imaju opor ukus. 

(Informer)

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading