Jelena Zorić napustila N1!
Printscreen/ RTV Marš HD Valjevo

 

U medijima, pod dirigentskom palicom, Dragana Šolaka vlada pravi haos. Dosadašnji direktor N1 Jugoslav Ćosić, posle velikih tenzija i čestih sukoba unutar kuće, rešio je da iznenada da otkaz i napusti ovu televiziju. Međitim redakcija N1 ostaje i bez svoje glavne novinarke Jelene Zorić koja je takođe otkazom reagovala na otrovnu atmosferu unutar N1.

Višestruko nagrađivana novinarka N1 Jelena Zorić posle sedam godina dala je otkaz na na ovoj televiziji.

Slučaj Jugoslava Ćosića i Jelene Zorić samo su pokazatelj da se nastavlja bežanija od Šolaka i njegovih diktata unutar medijskog krila Junajted grupe. Prema svedočenju naših izvora u N1, redakcija već duže vreme radi pod ogromnim pritiscima, tenzije su svakodnevne, a neslaganja oko uređivačke politike veoma česta. Sve to je, kako kažu neposredni učesnici, doprinelo i pogoršanju međuljudskih odnosa.

Bez zajedničkog saopštenja

Raskol u menadžmentu, koji se preliva i na redakciju, donekle je priznao i sam Jugoslav Ćosić.

- Da otklonim svaku nedoumicu, u ponedeljak sam dao ostavku na sve funkcije kao i otkaz. Činjenica da je kompanija odlučila da ne izdamo zajedničko saopštenje već je izdala svoje, pokazuje da sam doneo ispravnu odluku - napisao je Ćosić na Tviteru ubrzo pošto se u javnosti pojavilo zvanično saopštenje koju potpisuje Adria news, članica Junajted grupe.

U dopisu se navodi da je na poziciju news direktora televizije N1 u Srbiji imenovan Igor Božić, koji je od osnivanja bio na poziciji izvršnog producenta ove medijske kuće.

- Uvereni smo da će N1 sa novim rukovodstvom i timom vrhunskih novinara koje već ima, postati još uticajnija medijska kuća. Stabilna osnova koju smo izgradili proteklih godina tokom kojih je N1 prepoznat u javnosti kao pozdan izvor informisanja građana omogućavaju nam da nastavimo da se razvijamo, ojačavamo svoj tim i realizujemo nove, velike projekte - poručuju iz uprave.

Osude zbog ordena

Adria News i najavljuju da ove promene neće uticati na uređivačku politiku N1. Ćosić je pomenut tek na kraju saopštenja:

- Dosadašnjem direktoru Jugoslavu Ćosiću, koji je vodio televiziju N1 od osnivanja, želimo puno uspeha na budućim projektima i zahvalni smo na svemu što je učinio u razvoju N1.

Ćosić nije odgovarao na naše pozive, ali naši izvori kažu da on za sada nema novi poslovni angažman. S druge strane, Jelena Zorić će, kako saznajemo, najverovatnije nastaviti novinarsku karijeru u Insajderu koji priprema svoj TV projekat. Inače, već ionako naelektrisanu atmosferu u N1 dodatno je zatrovala reakcija pojedinih kolega na državnoo priznanje koje je u februaru dobila Jelena Zorić. Od kada joj je uručena Srebrna medalja za posebne zasluge, ona u svojoj redakciji nailazi na osude nekih kolega, koji su joj takve kritike upućivali i javno.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading