RUSKI TENKOVI STIGLI U NIŠ: Vojska Srbije dobila pojačanje
Printscreen

U kasarni „Mija Stanimirović“ u Nišu izvršena je primopredaja donacije borbenih vozila Ruske Federacije Srbiji.

Ruska strana danas je Srbiji predala 19 tenkova T-72MS i 20 oklopnih transportera BRDM-2MS, čime je, zajedno sa prethodno predatom tehnikom, završena primopredaja 30 tenkova i 30 oklopnih transportera prema sporazumu o vojnoj saradnji.

Oni će potom prisustvovati i Danu visokih zvanica zajedničke obuke pripadnika 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije i 2. brigade Specnaza Oružanih snaga Ruske Federacije u Vojnom kompleksu „Orešac“.

Podsetimo, krajem novembra prošle godine u Nišu je održan prikaz ruskih tenkova T-72MS koji se smatraju jednim od najboljih tenkova ikada napravljenih.

Ti tenkovi, koji su udarna snaga kopnene vojske, raspolažu aktivnim oklopom, kao i ubojitim naoružanjem čiji je osnov top kalibra 125 milimetra.

Ruska Federacija donirala je Srbiji 30 tenkova T-72MS, a vrednost donacije je oko 30 miliona evra.

U okviru vojno-tehničkog sporazuma koji je postignut između predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, Srbija je od Rusije dobila i 30 oklopnjaka BRDM-2.

Vojska Srbije tako prvi put ima tenk sa aktivno-reaktivnim oklopom. To su tenkovi sa mogućnošću lansiranja raketa iz cevi topa kalibra 125 milimetara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading