JOŠ JEDNO ČUDO IZ TUMANA: Dodirnuo je kivot Svetog Jakova i rekao - mama!
Alo!

 

Manastir Tumane vekovima je delio sudbinu svog naroda. Drevna svetinja paljena je i rušena, ali uvek obnavljana. Zbog moštiju Svetih Zosima i Jakova i njihovog dara čudotvorstva, Manastir Tumane je veliko hodočasničko mesto, a narod ga zove Đerdapskim Ostrogom. Mnogo je primera čudesnog isceljenja u ovom skrovitom manastiru podno golubačkih planina, o čemu svedoči i knjižica „Čuda tumanskih svetitelja“, koju vam Alo! poklanja 6. juna. Tumanski sveci pomogli su i malom Stefanu.  

- Stefan ima četiri godine i za sve to vreme nije progovorio. Pomoć sam tražila svugde, vodila sam ga kod svih lekara, ali oni nisu imali objašnjenje. Potrošila sam čitavo bogatstvo na logopede i defektologe... sve je bilo bez ikakvog pomaka, i dalje nije govorio niti je želeo bilo kakav kontakt - kao da je bio u svom svetu. Meni kao majci, uz to i medicinskom radniku, bilo je jako teško i nisam htela da se pomirim s tim - opisuje majka deteta Srđana Aćimović iz Vršca.

Saznala je za Tumane i čuda koja se dešavaju u njemu.

- Sa verom u Boga, devetog januara došli smo u manastir. Čim smo kročili, primetila sam kod sina neko blaženstvo i smirenost, mada je on inače hiperaktivan. Za vreme Liturgije puno je vrištao. Rešila sam da priđem kivotima Svetitelja. Tada je Stefan ućutao, smirio se. Kada je dodirnuo kivot Sv. Jakova, rekao je - mama. Verujte mi da su mi suze krenule. Živela sam za taj trenutak! Evo, i sad se ježim. Prišli smo i kivotu Sv. Zosima, Stefan ga je non-stop milovao i opet je izgovorio - mama! Posle par dana počeo je da pevuši i da izgovara po par reči... polako izlazi iz svog sveta tišine - ushićeno je podelila svoje iskustvo Stefanova mama.

U nedelju, 6. juna, dnevne novine Alo! svojim čitaocima poklanjaju knjižicu "Čuda tumanskih svetitelja" u kojoj su na 48 strana predstavljena svedočanstva isceljenih i onih kojima je poseta ovog manastira preokrenula život.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading