GUČA KAO ALKATRAZ Ko krene na veselje mora da prođe sva TRI prstena zaštite!
Alo ilustracija/YT- Info LIGA Ivanjica

 

Još jednom se pokazalo da one nigde ne zvuče kao u Dragačevu, a jubilarna 60. po redu smotra limenih instrumenata okupila je najbolje orkestre iz čitave Srbije, koji će se boriti za Zlatnu trubu.

Ovogodišnju smotru obeležiće veliki broj nastupa i izvođača, bez sumnje dobra zabava, ali i brojna ograničenja.

Zbog toga neki kažu da je dragačevsko selo ove godine jače obezbeđeno nego čuveni zatvor „Alkatraz“.

- Imamo tri nivoa zaštite kruga u kom se održava sabor - kažu organizatori sabora, i dodaju da su prvi punktovi postavljeni u Čačku i Lučanima.

- Svako ko ima potvrdu o vakcinaciji, potvrdu da je preležao kovid ili negativan PCR test samo prolazi kroz punktove na prvom prstenu. Oni koji su krenuli bez papira, tu staju i mi im radimo besplatno antigenski test. Negativni dobijaju narukvicu koju posle pokazuju redarima i nastavljaju ka Guči - objasnio je za RINA Milija Milenković, koordinator kontrolnih punktova. Put vodi dalje ka Guči, gde je postavljeno sedam punktova, i tu se kontrolišu svi posetioci.

- Tu svi pokazuju dokumentaciju ili narukvicu. Kontrole će zaista biti rigorozne, jer nam je u cilju da na svaki mogući način da sprečimo širenje koronavirusa - kaže Milenković.

Stepen zaštite

Kontrola saboraša vrši se u tri prstena

- Prvi prsten u Čačku i Lučanima - testiranje, prolaz za one s potvrdom -

- Drugi prsten oko Guče - kontrolisanje svih koji ulaze u centar

- Treći prsten - STOP narkoticima, divljim orkestrima 

U centru Guče biće postavljena „branjena zona“, gde će saboraši takođe biti kontrolisani, ali ne samo zbog koronavirusa, već i zbog vraćanja Sabora korenima i tradiciji.

- Neće biti divljih orkestara, kao ni nedozvoljenih supstanci. Pa čak i svi izrazito neprikladno obučeni biće vraćeni. Iz svih ugostiteljskih objekata moći će da se čuju samo zvuci trube, ko to prekrši, moraće da plati izuzetno visoku novčanu kaznu - naglašava Milenković.

Sabor trubača u Guči traje do nedelje, 13. avgusta, kada je predviđeno glavno takmičenje na kom će limene instrumente ukrstiti 16 orkestara

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading