GRADONAČELNICA NIŠA O NAPADU NA GAGU ANTONIJEVIĆA: Osuđujemo ono što je neljudsko, nasilje ne sme da baci senku na tradiciju!
Fejsbuk

Evo šta je gradonačelnica Niša imala da kaže o nemilom događaju:

"Nasilje ne sme da baci senku na tradiciju „Filmskih susreta“, na festival posvećen glumcu i glumačkoj umetnosti zbog nepromišljenog ponašanja pojedinca. Niš i niška publika to ne zaslužuju. Malo je reći osuđujemo, građani, ta verna publika koja  više od pola veka  puni Letnju pozornicu i Tvrđavu i raduje se festivalu i glumcima, zaslužuju reč kajanja, ako ne i izvinjenja. 

Gnev pomrači ono umetničko, pa i najbolje obrazovanje, potire svaki uspeh.

Cenimo umetnost, osuđujemo ono što je neljudsko. Vreme festivala posvećenog glumcu nije vreme za politizaciju, nije mesto za politička nadgovaranja, nadmudrivanja i naklapanja – u dane festivala Niš je samo prestonica glumačke umetnosti, grad gde su svi dobrodošli. 

Hotel „Ambasador“ je kultno mesto postalo zahvaljujući glumcima, ne samo Liz Tejlor i Ričardu Bartonu, već ponajviše velikanima jugoslovenskog i srpskog glumišta. To mesto zaslužuje poklonjenje i poštovanje, a ne nasilje i incident.
Neka festival do svog ovogodišnjeg kraja zadrži svoj sjaj, neka nagrade, po oceni žirija,  pripadnu najboljima. 

Neka nadležni organi rade svoj posao bez pritisaka i u skladu sa zakonom koji je jednak za sve."

Da podsetimo, reditelj Gaga Antonijević i Maksa Ćatović u Niš su došli po pozivu Grada Niša i gradonačelnice Dragane Sotirovski.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Una

24.08.2021 20:58

Gradonačelnica Niša je u pravu , ovakav način ponašanja treba osuditi..Bjelogrlić je trebao da se izvine građanima Niša i organizatorima ovog festivala!

Dragan

24.08.2021 23:30

Najbolje je za sve da se ovaj nemili događaj što pre zaboravi.

Anka

25.08.2021 00:48

Dobro je što je gradonačelnica skrenula pažnju javnosti na Festival koji je u toku. Svi govore o incidentu, a Festival traje.

Sava

25.08.2021 07:48

Ono što je svakako bitno, neka nadležni organi rade svoj posao bez bilo kakvih pritisaka i u skladu sa zakonom koji je jednak za sve, jer niko nema pravo da pravdu uzima u svoje ruke.

Petar

25.08.2021 08:41

Za svaku osudu je nasilje koje neko vrši nad drugim licem. Takvim osobama se zna gde je mesto.

Dejana

25.08.2021 09:09

Gospodja je sve lepo rekla ,svako nasilje treba osuditi nista od toga ne treba pustiti tek tako!

Tanko

25.08.2021 10:21

Nasilnik je nasilnik i pitanje je uvek momenta ko ce biti zrtva!Nema cemu da bude nasmejan posto je pokazao da je zbiljan diletant

sasa

25.08.2021 12:13

Ponasanje koje nema opravdanja i koje se nece i ne sme tolerisati