BRUCOŠIJADA MOŽE, A PREDAVANJA ONLAJN? Studenti Medicinskog fakulteta iz Niša organizuju žurku uživo, a nastava je rizično okupljanje
Foto: Shutterstock

 

Oni su pozvali sve da "početak studija obeleže na najlepši način".

"U saradnji sa svim studentskim parlamentima fakulteta Univerziteta u Nišu pripremili smo tradicionalnu žurku dobrodošlice brucošima! Obeležite početak svojih studija na najlepši način, upoznajte nove kolege i iskusite najbolji provod u gradu! Istovremeno pozivamo sve starije kolege da nam se pridruže u "club2nis" i "clubtroynis", požele dobrodošlicu brucošima i proslave kraj prethodne i početak nove akademske godine. Cena karte je 300 dinara i možete je nabaviti u našim prostorijama od srede", napisali su u pozivnici predstavnici Studentske unije Medicinskog fakulteta.

Jedna studentkinja koja se protivi ovom događaju, postavila je odmah ispod ove objave pitanje zašto studenti nemaju predavanja na fakultetu, na koje su organizatori Brucošijade odgovorili da nijedan fakultet nema predavanja uživo da bi se izbegli nepotrebni međusobni kontakti!

Iako su mnogi studenti izrazili nezadovoljstvo ovom akcijom, jer su zbog epidemije žrtvovana predavanja, pa na teži način dolaze do znanja, organizatori ostaju po svom i u okupljanju ne vide nikakav problem.

BRUCOŠIJADA MOŽE, A PREDAVANJA ONLAJN? Studenti Medicinskog fakulteta iz Niša organizuju žurku uživo, a nastava je rizično okupljanje

Alo

 

- Žurka je potreban međusobni kontakt, dok predavanja i vežbe na fakultetu nisu potrebni? Da li nam se pravda ako se zarazimo (na žurki) i ne dođemo na vežbe? Treba li da ponesemo maske i vizire? Je l’ treba potvrda o vakcinaciji ili može samo antigenski? - pitali su neki od odgovornih studenata, na šta su oni bahato odgovorili:

- Poštovani kolega, žurka nije obavezna, može krenuti ko želi. Organizujemo je u saradnji sa svim studentskim parlamentima iz Niša.

Iako je Alo! u nekoliko navrata pokušao da dođe do organizatora žurke, oni do zatvaranja ovog broja nisu odgovarali na naša pitanja o tome kako će kontrolisati učesnike, obezbediti distancu i poštovanje epidemioloških mera. Nakon naših pitanja oni su izbrisali sve objave sa svog profila na društvenim mrežama, ali, kako nezvanično saznajemo, nisu odustali od organizovanja događaja.

Bez dozvole Univerziteta

Ekipa Alo! kontaktirala je Univerzitet u Nišu s pitanjem da li odobravaju ovakvo ponašanje i kako komentarišu događaj, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor. Kako nezvanično saznajemo, pomenuti studenti nikoga nisu pitali za dozvolu niti saglasnost, a pozivaju se na to da ih Univerzitet podržava.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading