"BATAJNICA SVE BOLJE MESTO ZA ŽIVOT" Vesić najavio izgradnju bulevara i nove projekte u razgovoru sa građanima!
BeoInfo

"Razgovarali smo predsednik opštine Gavrilo Kovačević i ja sa građanima i građankama Batajnice o problemima koje imaju. Mnogo toga je urađeno ali ovo je veliko naselje i postoji još mnogo stvari koje treba da uradimo kako bi Batajnica bila bolje mesto za život. Za njih je najvažnije što su dobili izlaz na auto-put, a na nama je sad da uradimo Batajnički bulevar. Završićemo do sledeće godine projektovanje, posle toga sledi eksproprijacija i bude li sve kako je planirano radiće se u nekoliko faza i mi bi do kraja sledeće godine mogli da počnemo izgradnju Batajničkog bulevara. Njegova izgradnja znači da će se izmestiti sav tranzitni saobraćaj iz centra Batajnice što će biti veliko rasterećenje. Radi se i proširenje Batajničkog druma na četiri trake prema kovid bolnici, završavamo do kraja godine i nadvožnjak između naselja Šangaj i Batajnice preko brze pruge, a do 30. novembra biće završena obilaznica oko intermodalnog terminala. Taj nadvožnjak je važan jer kada krene brza pruga neće biti pružnog prelaza, ali Šangaj neće biti odsečen od Batajnice", kazao je Vesić.

BeoInfo

 

On je ukazao i na ostale infrastrukturne projekte na teritoriji ovog naselja, prenosi Beoinfo.

"Razgovarali smo i o rekonstrukciji škola, do polovine sledeće godine Osnovna škola „Svetislav Golubović Mitraljeta” će biti rekonstruisana i uređeno školsko dvorište. Predvideli smo izgradnju još jednog sprata na ambulanti, probaćemo da ubacimo i izgradnju još jednog vrtića, razgovarali o sportskog dvorani u naselju Šangaj i drugim projektima. Razgovarali smo i o nekim projektima koji nisu veliki ali su i dalje važni, poput postavljanja ležećih policajaca, izlazak na Dunav sa nekih puteva i tako dalje", kazao je zamenik gradonačelnika.

On je naglasio da je suštinski, najveći problem u Batajnici kanalizacija.

"Mi u ovom trenutku radimo kompletnu kanalizaciju sa fabrikom za preradu otpadnih voda u Obrenovcu, Lazarevcu, Barajevu, Sopotu, Mladenovcu i delu Grocke. Tokom proleća sledeće godije završićemo kompletnu fisibiliti studiju za izgradnju fabrike, pregovaramo sa Evropskom unijom o tome i ona će, zajedno sa sekundarnom kanalizacijom koštati više od 250 miliona evra. U svakom slučaju, nećemo dozvoliti da ovaj deo grada ostane bez kanalizacije i kad završimo i tu izgradnju fabrike otpadnih voda u Batajnici moći ćemo da kažemo da čak 97 odsto Beograđana ima rešenu kanalizaciju. Dakle, u Batajnici ima dosta toga da se radi, mi smo ozbiljno krenuli u taj posao i Batajnica postaje sve bolje mesto za život", kazao je Vesić.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević istakao je da se još pokazalo da je živa reč najbolji kontakt sa građanima.

"Zajednički radimo, svi projekti se obavljaju, svugde ima aktivnosti i pokazalo se da ni jedan predlog građana nije iznenađenje ni za grad ni za opštinu. Mi ćemo i ubuduće nastaviti na ovaj način da komuniciramo sa građanima, jer njihovi konstruktivni predlozi nas pokreću. Grad i opština zajednički mogu da reše mnoge probleme i drago mi je da je svako danas postavljeno pitanje imalo svoj odgovor u obliku projekta koji je već u toku", kazao je Kovačević.

Tokom obilaska Batajnice, za decu OŠ "Branko Radičević” priređena je predstava i podeljeni pokloni.

Tokom dana, zamenik gradonačelnika sa pokretnom kancelarijom obići će i naselja Ugrinovci i Altina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading