Nezapamćena sramota: Banka kaže da građani sitničare, a oni... Tužili klijenta zbog duga od 3,37 dinara!
Tanjug

 

 

Naime, skoro sve banke bile su složne u konstataciji da nije u redu što ih klijenti tuže zbog „sitnih para“ u vidu nekoliko desetina evra. Tako im, kažu, prave višestruko veće troškove jer ih primoravaju da plate troškove suđenja, usluge advokata i takse.

Nezapamćena sramota: Banka kaže da građani sitničare, a oni... Tužili klijenta zbog duga od 3,37 dinara!

Privatna arhiva

 

- Dug tužene iznosi 22.849,50 dinara, koji čini: 3,37 dinara, kamata 12.976,13 dinara, i troškovi održavanja računa 9.870,00 dinara – stoji u tužbi koju je banka pokrenula protiv svoje klijentkinje.

Kao da nije bilo dovoljno što su joj dug od nepuna četiri dinara „održavali“ i povećavali godinama uz pomoć kamate, oni su joj obračunali i pozamašne troškove za održavanje neaktivnog računa! Samo na ime te stavke obračunali su joj za tri ipo godine skoro 10.000 dinara.

- Postavlja se pitanje kako to da kada građani tuže za svojih par hiljada pokradenih para, to je nemoralno, ali kada banka tuži za 3,37 din, to je opravdano i normalno. To je samo još jedan od primera koji govore zašto je bankarska profesija jedna od najomraženijih – oštri su iz Efektive.

Nisu jedini

U komentarima na ovu foto

grafiju, korisnica Fejsbuka Olivera M. napisala je da je i sama imala sličnu situaciju, u kojoj je jedna banka njenu majku posthumno tužila za jedan dinar.

- Moju majku je banka (naziv poznat redakciji) jurila za jedan dinar. Kada je umrla pozvali su tatu i zapretili tužbom i naplatili mu 5.000 dinara, a mama je dve godine pre smrti zatvorila račune u toj banci i prešla u drugu – napisala je Olivera.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading