Proglašeni najbolji sportisti Loznice za 2021. Godinu
Grad Loznica

Sport je jedan od prioriteta Grada Loznice, a gradonačelnik Vidoje Petrović često ističe da je sport važan za svestrani razvoj šire populacije. Sredstva u budžetu znatno se uvećavaju iz godine u godinu, a izgradnja i rekonstrukcija sportskih terena, fiskulturnih sala i dečjih igrališta u prethodnim godinama je sve intenzivnija.

Ulaganje velikih napora lokalne samuprave u oblasti sporta prepoznali su naša država i vlada koji su obezbedili finansijsku podršku za izgradnju nacionalnog fudbalskog i atletskog stadiona što će lozničkim sportskim klubovima i organizacijama značajno unaprediti stanje u ovoj oblasti. Pre uručivanja priznanja za sve koji su na najlepši način predstavili klupske i pojedinačne uspehe gradonačelnik Vidoje Petrović je rekao da već godinama na primeren način naš grad iskazuje poštovanje prema ljudima koji nam najčešće donose radost. – „Svejedno, da li su u pitanju kolektivni ili individualni sportovi, u pitanju su uspesi koji svega promovišu zdrave stilove života. Niko to bolje od vas ne čini, i niko bolje od vas ne promoviše naš grad“, rekao je gradonačelnik Vidoje Petrović, „ Uz zahvalnost na svemu šta ste učinili mi ćemo uvećavati izdvajanja za sport ali i ulaganja u sportsku infrastrukturu. Loznica je počastvovana i činjenicom da je u njoj organizovano više međunarodnih takmičenja. Samo tako nastavite, vaš grad će vas u tome i dalje zdušno podržavati“, rekao je gradonačelnik uz novogodišnju i božićnu čestitku upućenu najboljim sportistima grada i njihovim porodicama.

Najbolji mladi sportisti su Rastko Simić iz Bokserskog kluba Loznica i Vuk Simić iz Rukometnog kluba, a sportistinje Anđelka Milovanović, košarkašica i Emilija Đokić, rukometašica. Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Radomir Gajić iz Košarkaškog kluba, a za trenera Dragan Cerovac iz FK Podrinje. Aleksandar Lekić najbolji je sportista grada jer je u bodibildingu prvi i jedini osvojio titulu prvaka Sveta u bilo kojoj kategoriji i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Tu je i Tina Krajišnik koja je nastupila na Olimpijskim igrama u Tokiju gde je naša reprezentacija zauzela četvrto mesto. Najbolji sportski kolektiv je Klub malog fudbala „Loznica grad 2018", a za najveći doprinos sportu nagrađen je Zdravko Savanović, paraolimpijac.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading